Cum să-ți încarci mai rapid telefonul sau să inițiezi apeluri anonime. 11 trucuri prin care să profiți la maximum de iPhone

ios-10.3.1-trucuri-buguri-iphone

iPhone-ul tău poate face mai multe decât crezi. Cu trucurile astea, îți vei mări viața bateriei, vei avea acces la aplicații exclusive, îți vei conecta telefonul la un sistem de sunet și-ți vei da seama cine te sună după modul cum vibrează.

Majoritatea oamenilor folosesc doar o parte din multiplele funcții pe care le oferă iPhone-ul. Unele dintre funcții sunt ascunse în meniul Setări sau au nevoie de aplicații adiționale, pe când altele pot fi accesate cu o atingere la locul potrivit sau cu un cod.

Pentru că Apple face constant update-uri noi, toate aceste 11 ponturi au fost testate pe iOS 11. Din fericire, multe dintre ele funcționează și pe versiuni mai vechi de iOS, sugerează vice.com

#1. Află cine te sună prin ajustarea setărilor de vibrație

Probabil că ai telefonul pe modul silențios când ai treabă. Așa că atunci când îți vibrează iPhone-ul în buzunar, ar putea fi oricine; trebuie să-l scoți și să te uiți la ecran să vezi dacă este unchiul tău cel enervant pe care l-ai tot evitat.

Dar nu va mai trebui să ai de a face cu asta după ce-ți setezi vibrațiile individuale. Pentru contactele selectate îți poți seta iPhone-ul să vibreze în moduri specifice: vibrații mici sau agitate pentru contacte importante, de exemplu, sau vibrații cu pauze lungi pentru acei unchi enervanți din agenda telefonului.

Edit > Contact > Ringtone> Vibration > Create New Vibration (Dacă atingi ecranul gri încet, iPhone-ul tău va salva o vibrație lungă; dacă îl atingi rapid, va genera o versiune mai scurtă. Captură de ecran via iOS)

#2. Scoaterea ferestrelor de pop-up

Probabil că ai văzut ferestra cu „Rate this app!” de o sută de ori. În loc să trebuiască să dai click pe „nu acum” de fiecare dată, poți să o oprești permanent, economisind timp și mulți nervi. Dacă chiar vrei să-i dai un feedback programatorului, poți să o faci când vrei în App Store.

Settings > iTunes & App Store > In-App Ratings & Reviews

#3. Fă un lucru bun pentru ochii tăi și dă ecranul pe alb-negru

Să-ți setezi displayul de la iPhone pe modul alb-negru nu este doar pentru minimaliști – poate avea și un efect psihologic pozitiv. Pentru că creierele noastre răspund automat la semnale colorate, notificările aplicațiilor pe care le primești sunt de obicei roșii. Când renunți la culori, s-ar putea să descoperi că te simți mai puțin stresat când te uiți la ecranul telefonului. Adițional, experții spun că lumina albastră ne împiedică să adormim – o problemă pe care o poți depăși cu modul alb-negru. Dar nu-ți face griji: când faci fotografii, iPhone-ul tău le va salva tot color.

Settings > General Accessibility > Display Accommodations > Color Filters > Grayscale

 Dacă modul alb-negru ți se pare prea șters, poți oricând să schimbi pe Dark Mode, în care culorile luminoase și întunecate fac schimb de locuri (Display Accommodations – Invert Colors – Smart Invert). Modul Night Shift (Display Accommodations – Display & Brightness – Night Shift) reduce intensitatea culorilor albastre care apar pe ecran noaptea, permițându-ți să adormi puțin mai ușor decât ai fi făcut-o în mod normal.

#4. Inițiază apeluri anonime cu #31#

Să-ți ascunzi numărul când faci apeluri nu este folositor doar pentru detectivi sau cei puși pe șotii. Poate că pur și simplu nu vrei ca altcineva să facă rost de numărul tău privat.

Să faci apeluri anonime cu iOS este incredibil de ușor. Tot ce trebuie să faci este să tastezi #31# înainte să introduci numărul de telefon al persoanei, apeși pe butonul verde de apel, iar persoana de la capătul celălalt al liniei nu va ști cine sună. Dacă e cineva care nu vrei să-ți afle vreodată numărul de telefon, poți doar să tastezi #31# în dreptul contactului lor din agenda telefonică.

#5. Ai boxe cu tine? Transformă-ți iPhone-ul într-un sistem audio

Ești la plajă și vrei să asculți niște piese? Ți-a crăpat sistemul stereo în timp ce petrecerea de acasă era în toi? Când un singur iPhone nu face față, poți folosi AmpMe ca să te conectezi cu alte telefoane în același timp. Fiecare telefon conectat va rula apoi piesa simultan, creându-ți propriul sistem stereo. Singura cerință este că toată lumea trebuie să aibă aplicația AmpMe descărcată pe telefoane și să fie conectate prin Bluetooth. Poți pune muzică din iTunes sau să faci streaming prin Spotify sau YouTube. AmpMe merge de asemenea și pe Android. Consideră-ți petrecerea salvată.

#6. Folosește-ți camera telefonului pe post de calculator

Imaginează-ți că vrei să rezolvi o ecuație complicată – ceva cu variabile, radical și o fracție. Doar să tastezi ecuația în calculator este deja prea greu. Aplicația Photomath oferă o soluție la îndemână: scanează și calculează probleme de matematică scrise de mână cu ajutorul camerei iPhone-ului. Poate susține chiar și ecuații simultane și funcții algoritmice care-ți arată pas cu pas procesul de a rezolva problema.

#7. Fă-ți aplicația de e-mail mai sigură prin blocarea fotografiilor

De fiecare dată când deschizi un e-mail cu poze sau imagini grafice, aplicația ta de e-mail descarcă aceste fișiere de pe server, oferind altor părți să acceseze lucruri ca adresa ta de IP și locația generală. Hackerii pot de asemenea utiliza asta ca să ruleze malware pe telefonul tău.

Dacă-ți oprești descărcarea automată de poze în e-mailuri, vei fi mult mai în siguranță. Dacă cineva în care ai încredere îți trimite poze, poți oricând să le descarci manual.

Settings > Mail > Download photo from web servers

#8. Cronometru: permite-i iPhone-ului să te pună la culcare

E drăguț să-ți lași iPhone-ul să te ghideze ca să adormi cu ajutorul audiobook-urilor, podcasturilor sau muzicii. Este doar un pic enervant când trebuie să te miști, cu câteva secunde înainte să adormi, ca să pui pauză la înregistrare.

Temporizatorul de pe telefonul tău te ajută să depășești problema asta. Prin intermediul lui, playlistul se va opri după un anumit timp specificat de tine. Majoritatea aplicațiilor de podcast au funcții similare.

Clock – Timer – When Timer Ends – Stop Playing

#9. Securitate de lux: ia-ți o parolă super lungă
Crezi că PIN-ul tău este îndeajuns de sigur? Ei bine, mai gândește-te o dată. Poliția, de exemplu, poate afla o parolă de iPhone de șase cifre în doar două ore. Și hackerii sunt capabili să o facă. Deci dacă vrei o parolă extra-sigură, va trebui să creezi una mai lungă de șapte semne și să folosești cifre, litere și caractere speciale. Poți crea și activa funcția asta în setări.Settings > Touch ID & Passcode > Change Passcode Code > Options > Customer Alphanumeric Code

#10. Încarcă-ți telefonul mai repede prin mod avion

Bateria iPhone-ului este pe terminate, dar ești în apropierea unei prize pentru o scurtă perioadă de timp înainte să trebuiască să pornești din nou la drum. Ca să-i oferi telefonului tău cea mai mare încărcare în cel mai scurt timp cu putință, pune-l pe Modul Avion.

Experții în tehnologie au fost capabili să observe timpi de încărcare mai rapizi într-un test de comparație. CNET spune, de exemplu, că o baterie se poate încărca de la 0 la 50 la sută cu 11 minute mai rapid. Asta pentru că în Modul Avion, dispozitivul tău nu va consuma energie încercând să se conecteze la WiFi.

#11 .Învață-ți iPhone-ul trucuri cu IFTTT

Aplicația IFTTT este o unealtă pentru mici comenzi pe care le poate învăța telefonul tău. Folosind principiul „if this, then that”, poți să comanzi iPhone-ului tău să facă diverse lucruri când anumite condiții sunt împlinite.

De exemplu: ești la muncă, poți să-l setezi în așa fel încât iPhone-ul să se ducă direct pe silențios. Dacă postezi o poză pe Instagram, poate fi automat postată pe Twitter. Poți chiar primi o notificare când Stația Spațială Internațională trece pe deasupra. Dacă nu vrei să programezi comenzile singur, atunci poți să răsfoiești prin librăria de rețete compilate de IFTTT și în timp să primești destulă inspirație pentru pentru propriile comenzi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente