„Cetățenii au ales să voteze geopolitic, ideologia, nu competența managerială”. Reacția lui Igor Dodon după înfrângerea socialiștilor

960100_671155332910475_1388413812_n

Igor Dodon a venit cu o reacție pe Facebook în contextul înfrângerii Partidului Socialiștilor în turul II al alegerilor locale din Chișinău. Acesta spune că oamenii nu au votat pentru un primar profesionist care să administreze eficient treburile primăriei, dar mai degrabă au optat să-și dea votul pentru geopolitică, pentru ideologie.

„Deși pe durata mandatului de primar orășenii se plâng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servicii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului. Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi”, a scris Igor Dodon.

În aceeași adresare, liderul socialiștilor nu a ezitat să-și laude echipa, spunând că „vedem că socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă în Capitala țării. Aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban. Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci când se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de Primar General, de patru ani. Până atunci, Ion Ceban și echipa sa vor continua să lucreze în beneficiul Chișinăului și al chișinăuienilor”, a conchis președintele țării.

În încheierea mesajului său, Igor Dodon scrie că vrea să vadă ce management va demonstra Primarul General de această dată. „Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului. De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atât de prost, încât oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal. Victoria lui Andrei Năstase îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el. Dar la acest subiect voi mai reveni cu alte prilejuri. Luptele si Victoriile principale ale Socialiștilor abia urmează, începînd cu toamna acestui an”, concluzionează Igor Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente