(doc) Deputatul Sergiu Sîrbu cere Procuraturii Generale să facă „lumină” în cazul banilor din caritate

Sirbu

Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, a depus un demers către Procuratura Generală în care solicită să se facă claritate pe cazul banilor din caritate, subiect abordat în investigația RISE.

„Subiectul abordat în investigație este de o sensibilitate socială maximă deoarece sunt implicați copii care au nevoie de ajutor medical și este extrem de important de a nu admite ilegalitățile pe seama durerii prin care trec familiile cu copii bolnavi”, a menționat în scrisoare democratul.

Acesta solicită Procuraturii informarea Parlamentului despre ancheta penală care este desfășurată în acest caz și întreprinderea tuturor măsurilor legale pentru elucidarea obiectivă a tuturor circumstanțelor acestui caz, iar persoanele găsite vinovate să fie trase la răspudnere în conformitate cu legea.

Amintim că, platforma de investigații jurnalistice rise.md a publicat pe 19 februarie un material de investigații prin care este dezvăluită o presupusă schemă infracțională prin intermediul unei platforme de caritate.

Ulterior, una din persoanele vizate în reportajul RISE Moldova cu privire la „schema de caritate”, Svetlana Sainsus acuză jurnaliștii că au primit bani pentru investigație. Într-o postare pe facebook, aceasta o atacă pe autoarea reportajului, Liuba Șevciuc și spune că nu a luat salarii din urma activității sale.

De cealaltă parte, reporterul RISE Moldova, Liuba Șevciuc, cea care a realizat investigația despre „banii din caritate” spune că a muncit la această investigație aproape un an. Totodată aceasta mai susține că a prezentat acele două cazuri deoarece este o situație prea sensibilă iar unii părinți nu au avut curajul să declare în fața camerelor de vedere. Totuși, Liuba Șevciuc mai susține că din momentul publicării a mai fost contactată de alți părinți care au semnalat probleme semnalate de victimele prezentate în investigație. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui inverviu pentru Europa Liberă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente