(video) Tineri în etate: Ce cred cei vârstnici despre fidget spinnere: „Chiar mi-aș cumpăra ca să mă liniștesc”

spinspin

Au creat o adevărată nebunie în lume și au generat mai multe discuții contradictorii. Fidget spinnerele, o nouă jucărie anti-stres, a devenit populară atât în rândurile copiilor, cât și în rândul adulților, care susțin că acest obiect mic îi ajută să se relaxeze și să se concentreze. Presa a prezentat în nenumărate rânduri avantajele și dezavantajele acestui titirez, dar și ce cred despre el profesorii, elevii și părinții. #diez și-a propus însă, să afle ce cred cei mai vârstnici despre aceste jucării și cât de informați sunt la acest capitol.

Experimentul nostru ne-a arătat că cei mai vârstnici sunt plăcut surprinși de aceaste jucării și ne-au declarat că ar vrea să se joace cu un spinner pentru că îi face să se simtă bine. La început mai stângaci, însă mai apoi mai încrezuți, ei au rotit spinnerele și s-au simțit pentru câteva minute copii.

În realitate, spinner-ul a fost creat acum două decenii de Catherine Hettinger din Florida, pentru a o distra pe fiica ei de șapte ani. Ea nu și-a putut permite brevetul pentru jucăria devenită acum omniprezentă. Promovată adesea pentru beneficiile pe care le aduce asupra sănătății, jucăria a început să fie introdusă în tot mai multe școli pentru că le sporește concentrarea elevilor, pe când alte instituții de învățământ le-au interzis cu strictețe, menționând că îi sustrag pe elevi.

Tipurile standard de spinnere pot fi cumpărate online la prețuri începând de la 2 dolari. Experții în domeniu au avertizat totuși că versiunile ieftine importate din China, pot să genereze riscuri de sănătate pentru copii. Cel mai scump tip de fidget spinner este acoperit cu un strat de 100 de grame din aur și poate fi achiziționată în regim de pre-comandă contra unei sume de aproape 1 milion de ruble (13.000 de lire sterline).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente