Cele mai dulci evenimente la care să mergeți duminică, 21 mai

X7N0RWHZ6O
Foto: Seth Doyle

Poezie, marș de solidaritate, dulcețuri și spectacole de muzică și teatru – ziua de 21 mai are de toate pentru toți. Meteorologii au anunțat și câțiva stropi de ploaie, însă ei sunt însoțiți de atâta voie bună și atmosferă de vară, că nu ne pot decât bucura și colora și mai mult ziua. Iată ce evenimente vă recomandă echipa #diez pentru această duminică.

#1. Festivalul Mai Dulce 2017

Zeci de patiseri amatori, mici producători, producători de fructe, artizani, artiști, mici și mari, se adună sub umbrela Celui Mai Dulce Festival din Estul Europei. Ajuns la a 5-ea ediție, Festivalul Mai Dulce îți invită prietenii să iasă din lumea virtuală și să vină la o sesiune de îmbrățișări pe viu. Festivalul începe la ora 12:00 și are loc la intersecția străzilor Vlaicu Pîrcălab cu Veronica Micle din Chișinău. Prețul biletului la intrare este de 50 de lei, iar cei care vor veni deghizați și machiați vor plăti doar 35 de lei. Hashtagul evenimentului este #tepupmaidulce. Detalii despre program aflați aici.

 

#2. Poetry Slam

Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” împreună cu Centrul Cultural German AKZENTE invită la microfon adolescenți cu vârsta cuprinsă între 15 – 18 ani în cadrul Poetry Slam. Evenimentul va avea loc pe data de 21 mai 2017, ora 12:00, în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”, Bd.Ștefan cel Mare și Sfânt 148.

Poetry Slam este o competiție ce se adresează tuturor celor care au pus pe hârtie versuri și cărora nu le e teamă să le împărtășească altora. Tinerii poeți sunt invitați să recite în fața unei audiențe poezia proprie originală, iar juriul, ales din cadrul publicului prezent va puncta interpretările creatorilor.

Competiția începe la ora 12:00. Detalii despre aceasta aflați și aici.

 

#3. Marşul de solidaritate „Fără frică” 2017

Centrul de Informaţii GENDERDOC-M vă invită să participaţi la Marşul de solidaritate Fără frică, ce va avea loc duminică, 21 mai 2017, de la ora 12:00. Marşul va începe de la intersecţia străzilor Ismail şi Bucureşti. Participanţii se vor deplasa pe strada Bucureşti până la str. Maria Cebotari.

Marşul este autorizat, iar securitatea participanţilor va fi asigurată de Poliţie.

Marşul de solidaritate din 2017 se va desfăşura în tăcere, la fel ca cel din 2016, toţi participanţii purtând tricouri albe, cu însemnele campaniei sociale Fără frică. La Marş sunt invitaţi toţi cei ce susţin respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, membri ai comunităţii LGBT, rudele şi prietenii acestora.

Organizatorii îi îndeamnă pe toţi cei care intenţionează să vină la Marşul de solidaritate, să vină mai devreme, pentru a primi tricouri, să nu aducă pancarte cu mesaje, ci să vină cu flori. Urmăriți detaliile pe Facebook.

 

#4. OPEN DAY by The American University of Moldova

Universitatea Americană din Moldova își deschide ușile pentru toți tinerii curioși și tentați de a-și continua studiile la prima universitate privată din Moldova cu predare de bază  în limba engleză. La eveniment vei afla informații despre programele de studiu și cum beneficia de o experiență internațională la tine acasă.

Evenimentul Zilei ușilor deschise are loc duminică, 21 mai, de la ora 17:00, la Shopping Malldova. Acolo veți afla mai multe informații despre înregistrare, taxe și oportunități. Detalii despre eveniment aflați și AICI.

Activitatetea Universității Americane din Moldova o puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook.

 

#5. Concert de Muzică Norvegiană

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” găzduiește duminică, 21 mai, la ora 18.00, un concert de muzică clasică norvegiană. Vino să petreci o seară în care acordurile tandre ale muzicii norvegiene îți vor alina corzile sufletului.

Tonul muzical al serii va fi dat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, condusă, de această dată, de celebrul dirijor norvegian Torodd Wigum. Spectatorii vor avea șansa să se delecteze cu celebre lucrări din creația a doi maeștri norvegieni cu renume internațional: Edvard Grieg și Sigurd Lie. Atmosfera magică va fi amplificată de vocea tinerei soprane Natalia Tanasiiciuc și de acordurile grațioase ale pianistei Mihaela Culea.

Acest eveniment reprezintă o colaborare frumoasă între Filarmonica Națională şi Ambasada Norvegiei în Republica Moldova și este organizat pentru a marca Ziua Națională a Norvegiei.

Intrarea la concert este liberă, pentru mai multe detalii, accesează pagina oficială de Facebook a evenimentului.

 

#6. Spectacolul „Arta conviețuirii” la Eugene Ionesco

Începând cu ora 18:30, Teatrul Eugene Ionesco te invită la spectacolul „Arta conviețuirii”. Acesta este montat după piesa „Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza. Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lăsat fără dinţii din faţă pe Bruno Vallon. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, se respectă normele sociale, dar totul degenerează într-o confruntare puternică, din care ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. „Arta convieţuirii” este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană şi să lăsaţi toate problemele la o parte. Aflați aici detalii despre bilete.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente