Ce faci în weekend? 12 recomandări de evenimente la care să mergi cu prietenii

mayin
Foto: Instagram.com/ imjustahuman

Soarele și timpul frumos de afară ne scot cu forța din casă, iar asta mai ales că nu a rămas mult timp până la vacanța mare! Totuși, pentru mulți aceasta este perioada ferbinte de pregătire pentru examenele de clasa a IX, BAC, teza de licență sau master. În acest fel, #diez vă propune o serie de evenimente pentru acest weekend de mai ca să petreceți timpul relaxant și util.

#1. Free Book Club with Will Dickson

book

ALC Buiucani vă invită la Clubul de Carte cu Will Dickson, cronicar și scriitor din New York! Sâmbata, 20 mai, începând cu ora 12:00, lecturăm „Bullet in the Brain” de Tobias Wolff. Evenimentul se va desfășura pe strada Ion Creanga 16/2 Citiți istorioara și veniți la ALC Buiucani pentru a discuta la subiect cu Will Dickson, vorbitor nativ american! Pentru a citi textul, accesați aici.

#2. Lecții Gratuite de Matematică şi Fizică

2ed

BAC-ul se apropie cu pași grăbiți! Vino să ne pregătim împreună duminica aceasta, 21 mai, ora 12.00 la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu! Explicăm tot ce a rămas neînțeles! Toți doritorii sunt așteptați! Ne vedem la bibliotecă.

#3. ADCC-Moldova OPEN Championship

munca

Al patrulea turneu deschis de Grappling ( No-Gi ) pe regulile ADCC va fi organizat la data de 20.Mai.2017 în Republica Moldova, mun Chișinău, str.Andrei Doga 22, la sala de Sport U.S.E.F.S ( Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport). Competiția este deschisă oricărui practicant de arte marțiale sau sporturi de contact, indiferent de naționalitate,club sau Federație.

#4. Moldova Design Weekend

MDW

20-21 mai în Chișinău se va desfășura un proiect pentru grafic design. Evenimentul se va desfășua la Tekwill , str. Studenților 9/11, Chisinau, Moldova.

#5. Cum îţi extinzi afacerea pe piaţa românească

ZP

Extinderea afacerii pe o piaţă externă este o dorinţă a multor antreprenori fashion, doar că nu mulţi reuşesc să o transpună în realitate. Evenimentul se adresează tinerilor designeri vestimentari şi antreprenorilor din industria fashion, tuturor celor care intenţionează să obţină acces pe piaţa românească şi să înţeleagă specificul acestei pieţi. Locația str. Studenților 9/19, Centrul ZIPhouse, de la ora 10:00-15:00.  Costul participării la seminar – 300 lei/persoană. Costul participării pentru membrii APIUS şi membrii ZIPhouse – 250 lei/persoană. Mai multe detalii aici. 

#6. Noaptea Europeană a Muzeelor

muzee

Evenimentul „Noaptea Europeană a muzeelor” se va desfășura sâmbătă pe 20 mai, ora 10:00- 24:00. Mai multe detalii despre program vezi aici. 

#7. Atelier de creatie – „Minioni”

Unimedia

Atelier de creație pentru copii „Minionii”. Evenimentul se va desfășura la ora 11:00, la Miriam, Nadejda Russo 2/2, Chisinau, Moldova

#8. Rugo Carneval în aer liber

Rugo-Carneval-FB-page-cover-851x315px

Pe 20 mai, toți amatorii de picnic, se vor aduna la Grădina Botanică, pentru a savura din plin tot farmecul primului Carneval din Moldova. Invitatul special, este Delia, care va susține showul său incendiar „Essence of PsiheDelia”. Evenimentul este organizat cu ocazia aniversării de 20 de ani a companiei Rogob.

#9. Cafeneaua Tinerilor Salvationisti – Talent Show

talent

Sâmbătă, 20 mai, ora 17.00, pentru cei cu talent și nu doar, în cadrul cafenelei va fi organizat un  mic concurs de talent.  Armata Salvarii – Craiova, Buciumului, nr 42, Chisinau, Moldova.

#10. Olympic Fest 2017

olym

Olympic Fest – sărbătoarea sportului pentru toți este un eveniment de proporţii, ce întrunește în fiecare an în Piața Marii Adunări Naționale mii de oameni, indiferent de abilități sportive, vârstă sau ocupație, pentru a celebra valorile Olimpice de excelență, prietenie și respect.

Timp de o zi, PMAN se transformă într-un ”carnaval” al sporturilor, participanții având ocazia să practice alături de cei mai buni sportivi și antrenori diverse probe sportive, precum taekwondo-ul, trânta, tenisul, tirul cu laser, scrima, karate-ul, baschetul, atletismul, fotbalul, tenisul de masă sau badmintonul. Evenimentul startează la ora 15:00.

#11. Spectacolul „Falstaff”

spectacol

Falstaff este o comedie populară cu personaje din popor. Spectacolul va începe la ora 18:30 la Teatrul Eugene Ionesco, bd. Grigore Vieru, 11.

#12. Concert Dincolo De Ziduri la Chișinău

pot

În premieră! Trupa DINCOLO DE ZIDURI vine la Chișinău, cu lansarea noului album „Adevăratul Eu”.  Doxa Deo Music invită toți iubitorii de muzică de calitate la un concert excepțional!  Sâmbătă, 20 mai, ora 18:00 Str. Pușkin 58, sala de concerte – Doxa Deo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente