Dmitri Petrenko, moldoveanul care a ajuns bucătar în restaurantului unei legende culinare de nivel mondial

dmitri
Foto: Facebook/Dmitri Petrenko

Moldoveanul Dmitri Petrenco a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj emoționant prin care își exprimă satisfacția de a deveni parte a echipei celui mai bun bucătar al secolului XX – Paul Bocuse la restaurantului acestuia Fond Rose Paul Bocuse.

Tânărul spune că a ajuns în echipă după a treia încercare. „ Am făcut-o! La a treia încercare, dar totuși am obținut ceea ce am vrut și am ajuns la restaurant celui mai bun bucătar al secolului 20 Paul Bocuse – Fond Rose Paul Bocuse. Acesta a fost obiectivul meu principal în Franța și sunt foarte bucuros că am avut putere, răbdare și perseverență să nu mă las bătut din calea mea, când mi se închideau uși în față”.

Tânărul a mărturisit că în primele două dăți i s-a spus că nu este pregătit pentru acest nivel și că restaurantul recruta doar pe cei mai buni absolventi ai Institutului Paul Bocuse – una dintre cele mai bune instituții culinare din lume. Totuși, Dmitrii a fost insistent și a continuat să bată în ușile închise, iar în final a ajuns acolo unde și-a propus. „Fără limbă, într-o țară străină, fără educație culinară profesională, timp de doi ani, am ajuns într-unul dintre cele mai bune restaurante din lume”, a scris tânărul pe pagina sa de facebook.

Dmitri mai scrie că încă nu-i vine să creadă, totuși doar familia sa știe prin ce a trebuie să treacă pentru ași îndeplini visul. Acesta mai spune că pare o istorie din filme, dar e viața lui și se bucură că singur acum și-o regizează. Iar, după o astfel de școală va putea lucru în orice restaurant din lume.

Victoria obținută o dedică familiei sale care l-a susținut și s-a rugat pentru el. De asemenea, victoria o dedică și țării sale – Moldova. Căci spune el nu știe dacă e primul moldovean care a lucrat în restaurantul lui Paul Bocuse, dar știe sigur că Moldova este acum pe harta culinară a lumii, iar Bocuse știe că există un moldovean încăpățânat care miroase a mâncare și fericire!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente