Descoperă frumuseţea oraşelor din Italia, Ungaria sau Portugalia prin intermediul voluntariatului

a2ff32ac32ad7d5ce8959ae24772b767
Foto: pinterest.com

Descoperă frumuseţea oraşelor şi ospitalitatea localnicilor din Italia, Ungaria sau Portugalia prin intermediul voluntariatului. Aplică în calitate de voluntar AVI Moldova la tabere de lucru în cadrul reţelei de organizaţii în Service Civil International.

Dacă ești interesat să participi, expediază un mesaj la adresa [email protected] și află care este procedura de aplicare. Înscrierea la tabere are loc după modelul primul venit, primul servit. Nu ezita, locurile sunt limitate.

În cadrul unei tabere internaționale pentru voluntari, organizatorii asigură cazarea şi masa, iar participantul va trebui să acopere costul de drum. Taxa de participare este 50 de euro.

Îţi prezentăm câteva oferte de tabere de lucru:

Take care of your neighborhood, take care of yourself! (Lisbon, Portugal, 1-12 iulie 2017) este o tabără de lucru în care se pot implica persoane între 18 şi 30 ani, cunoscătoare de limbă engleză.

Această tabără își propune să promoveze activismul civic și respectarea mediului prin acțiuni de sensibilizare pentru îngrijirea și curățenia cartierelor. De asemenea, participanții vor cunoaște multe informaţii despre diferite culturi prin interacțiunea directă cu localnicii, iar timpul liber îl vor petrece la plajă, fie vor vizita Lisabona și Cascais.

Summer in the Villaggio (3-17 iulie 2017, Sardinia, Italia) Persoanele de 18 – 99 de ani, vorbitoare de limbă engleză, interesate să lucreze cu persoane cu dizabilităţi sunt invitate să aplice în calitate de voluntari în Italia, Sardinia.

Voluntarii vor sprijini lucrătorii Centrului „Villaggio Carovana” în activitățile lor de zi cu zi, cum ar fi primirea oaspeților, ajutorul celor care nu se pot auto-deservi (de exemplu, acompanierea la plajă, îngrijirea pe timp de noapte, asistență cu igiena, divertisment); organizarea de divertisment pentru oaspeți, în special pentru copii. Voluntarii sunt încurajaţi să participe la unele activități minore de întreținere de interior sau exterior, precum vopsire sau îngrijirea grădinii de legume.

Orosháza – Volunteering with children and youngsters (Orosháza, Ungaria, 7-21 august)

Îmbină plăcerea de a vizita oraşele Orosháza şi Szeged (Ungaria) şi organizarea activităților educaționale şi de divertisment pentru adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. Prin activitățile organizate, voluntarii vor contribui la conturarea planurilor de viață pe termen lung ale adolescenților prin sesiuni de orientare în carieră, vor extinde cunoștințele tinerilor în organizarea de seri internaționale. Voluntarii vor contribui la organizarea unui festival cu ocazia Zilei Internaţionale a Ungariei (20 august). Pe parcursul taberei, voluntarii vor învăţa despre tineret, asistență socială pentru copiii dezavantajați și sistemul de îngrijire a copilului în Ungaria, cât şi despre alte ţări şi culturi.

În acest proiect sunt binevenite persoane cu vârsta între 18 şi 99 de ani, cunoscătoare de limbă engleză şi motivate să lucreze cu copiii.

Dacă eşti interesat de o altă tematică sau doreşti să vizitezi o altă ţară decât cele menționate mai sus, nu ezita să ne contactezi la adresa [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente