Ambasadorul SUA: Guvernul și-a asumat reforme importante pentru că presiunea asupra sa a fost mare

ambasadorul-sua-pettit-630×365-566×365-1

Unele organizații ale societății civile au criticat autoritățile că nu poartă un dialog cu organizațiile neguvernamentale înainte de a lua anumite decizii. În cadrul unei intervenții televizate, ambasadorul SUA la Chișinău James D. Pettit, a menționat necesitatea unui dialog eficient între cele două părți, dar a accentuat că în anul care s-a scurs Guvernul nici nu a avut cum să asigure o cooperare mai eficientă, având în vedere presiunile externe la care a fost expus.

James D. Pettit a menționat că Guvernul actual și-a asumat reforme importante în foaia de parcurs semnată la Bruxelles, iar presiunea a fost într-adevăr foarte mare.  „Presiunea asupra guvernului a fost destul de mare. De multe ori a lucrat prea repede, fără transparență și societate civilă. Așa că eu înțeleg de ce.  Eu nu cred că dorește să ascundă, dar presiunea a fost mare”, a spus oficialul citat de evenimentul.md

Totodată, ambasadorul și-a exprimat încrederea că lucrurile se vor schimba odată cu normalizarea situației. „Eu sper că din anul viitor, când vor începe să implementeze acordul de asociere, ritmul va fi mai moderat, cu un tempo mai mic pentru a evita greșeli și a crea imprsia că lucrează fără consultări”, a concluzionat James Pettit.

În cadrul aceleiași emisiuni, diplomatul a remarcat că Republica Moldova a avut în sfârșit un Guvern stabil, după o perioadă îndelungată de incertutudine politică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente