(video) Sfaturi de la un vlogger. 7 reguli pe care trebuie să le știi atunci când ești oprit de Poliția de Patrulare

captura video

Pentru mulți dintre șoferii care dețin permisul de conducere deja de mulți ani, regulamentul circulației rutiere este deja o cărțulie undeva uitată pe raft. Acest lucru constituie un avantaj pentru agenții de patrulare care își pot depăși atribuțiile de serviciu fără ca șoferii nici să bănuiască nimic.

În acest fel, vloggerul Dumitru Ciorici a decis să amintească șoferilor cele mai importante reguli de circulație pentru a nu permite abuzuri din partea agenților de patrulare.

#. Așadar, potrivit regulamentului, atunci când ești staționat, agentul de patrulare trebuie să se apropie fără întârziere de tine. Pentru a discuta cu șoferul, el nu trebuie să-i propună să coboare din automobilul său. Există doar câteva excepții.

#. Dacă mașina poliției circulă pe sensul opus benzii pe care te afli tu, este interzis ca el să te ia în vizor cu radarul și să te oprească.

#. Agentul rutier care utlizează sistemul radar trebuie să dețină la el un document care certifică dreptul lui de a utiliza acest aparat. La fel, acesta trebuie să dețină toate actele de omologare a sistemului radar de la Institutul Naționat de Metrologie și Standardizare.

„Punctul care-mi place cel mai tare în Regulamentul Circulației Rutiere este următorul: Oprirea fără motiv a autovehiculelor este interzisă. Regulamentul prevede doar câteva excepții când acest lucru se poate întâmpla, iar concluzia – este interzisă oprirea nemotivată a vehiculelor”, a menționat Ciorici.

Video integral cu prezentarea lui Dumitru Ciorici o puteți urmări mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente