Inna Popenco: Până la sfârșitul campaniei vom deschide 4 magazine sociale

Inna Popenco
Foto: realitatea.md

Rețeaua de magazine sociale, deschise în Orhei la inițiativa Asociației Obștești „Pentru Orhei”, cu implicarea primarului Ilan Șor, se extinde. Anunțul a fost făcut, în cadrul unui briefing de presă, de către candidatul la prezidențiale susținut de Partidul ȘOR, Inna Popenco, locuitoare a orașului Orhei.

Inna Popenco a declarat că, în scurt timp, vor fi deschise patru magazine sociale. Unul dintre acestea va fi inaugurat astăzi, 20 octombrie, în Orhei. Localul va fi amplasat în sectorul Nordic, pe strada Boris Glavan 11. Alte trei magazine vor fi deschise în curând: în 25 octombrie – în orașul găgăuz Ceadîr-Lunga, pe strada Proezdnaea 9; în 26 octombrie – în satul Ivancea, raionul Orhei, va fi lansat magazinul social mobil, iar în 28 octombrie – un magazin își va deschide ușile în sectorul Râșcani al Capitalei, pe strada Miron Costin 7.

Popenco a declarat că acestea își vor începe activitatea în ciuda obstacolelor din partea politicienilor, care încearcă să transforme din acțiunea menită să susțină populația – un scandal electoral:

„Voi toți ați fost martorii cum unii au încercat să murdărească însăși idea deschiderii a asemenea magazine. Voi toți ați văzut gălăgia creată în jurul pregătirilor pentru deschiderea primului astfel de magazin în Chișinău. Cu toate acestea, dacă proiectul este destinat să rezolve problemele reale ale cetățenilor, în primul rând ale pensionarilor – el va fi realizat, în ciuda tuturor obstacolelor și barierelor”

„Deschiderea magazinelor în Orhei și-a demonstrat deja eficiența”, a mai spus candidatul la prezidențiale, invitând toți doritorii să viziteze Orheiul pentru a se convinge de acest lucru. Totodată, Popenco a menționat că acest proiect își va dovedi eficiența în întreaga țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente