Încă trei magazine sociale se vor deschide la Orhei, anunță Primarul Ilan Șor

Orhei_magazin_social_2 (6)-001
Foto: Orhei.md

Magazinele sociale, deschise la Orhei la inițiativa primarului orașului, Ilan Șor, se bucură de mare succes printre locuitorii cu venituri modeste.

În cadrul prezentării raportului de activitate, Ilan Șor a spus că scopul acestui proiect a fost de a veni în ajutorul orășenilor cu nevoi speciale, al veteranilor și pensionarilor.

„Din luna noiembrie 2015 până în prezent, au fost efectuate circa 85 000 de operațiuni. Din gama largă de produse, cel mai solicitat produs este pâinea, care costă 2 lei, fiind procurate 60 000 de franzele de acest fel”, a spus edilul.

 

Magazin social

El a precizat că, din aceste considerente, am luat decizia ca, în următorul trimestru, să fie construite alte trei magazine sociale, urmând să fie incluse în spectrul de produse fructele și legumele. Astfel, în Orhei vor fi în total șapte magazine sociale.

Cumpărătorii sunt deserviți în baza cardurilor sociale, care au fost eliberate anterior. În total, circa 5.500 de orheieni au primit astfel de carduri. Modalitatea de deservire este urmatoarea: la casă cumpărătorul prezintă cardul social care este scanat pentru a-i confirma validitatea, după care își poate achita cumpărăturile.

 

Sistem de plată
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente