Cu susținerea lui Șor, la Orhei va fi construit primul azil pentru câini maidanezi

maidan

Primarul de Orhei, Ilan Șor, vrea să pună punct problemei câinilor maidanezi din oraș și să fie un exemplu pentru întreaga țară, în special pentru Capitală.

„Ne propunem să construim un azil pentru câini, rezolvând astfel una dintre problemele cu care se confruntă oraşul nostru. Vom oferi totodată un exemplu demn de urmat şi altor localităţi urbane din Moldova”, a spus Șor la prezentarea raportului de activitate.

Astfel, Primaria Orhei, în parteneriat cu Asociatia Obștească Apărătorul Copilului va implimenta proiectul „Formarea Azilului de câini”, fiind instituit un Serviciu Public de gestionare a animalelor din Orhei, care va activa pe lângă Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative.

Azilul de câini va fi construit la periferia orașului Orhei, la o rază de circa doi km și va corespunde tuturor standardelor moderne și sanitare.

Pentru aceasta, potrivit unei dispoziții a Primarului Ilan Șor, a fost format un grup de lucru, care, deja, identifică locația construcției.

Azilul va avea capacitatea de a adăposti numărul necesar de câini vagabonzi, eliberând astfel străzile Orheiului de maidanezi și va dispune de servicii veterinare de calitate.

De asemenea, doritorilor de a înfia un câine, azilul le va oferi spre adopție.

Mai mult, persoanele care pleacă în vacanță și nu au în grija cui lăsa animalul de companie vor avea posibilitatea să îl cazeze la azil, unde va dispune de toate comoditățile.

Acest proiect prevede și munca pe bază de voluntariat, unde vor fi implicați copii, care, sub supravegherea angajaților din cadrul azilului, își vor putea petrece timpul având grijă de acești câini.

În aceste condiții, Primarul de Orhei, Ilan Șor, dă asigurări că acest proiect va pune capăt problemei maidanezilor din orașul Orhei, asigurând în acest mod securitatea locuitorilor. În plus, va fi un adăpost cald și cu hrană pentru câinii rămași fără stăpân.

Amintim că, problema maidanezilor persistă în toate orașele țării și reprezintă un adevărat pericol pentru localnici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente