Curățenie generală în penitenciarele din țară. Ce obiecte interzise au fost depistate

20160921_084558
Foto: DIP

În urma perchezițiilor efectuate în celulele deținuților de la Penitenciarul nr. 4 din Cricova, în diferite ascunzișuri au fost găsite numeroase obiecte interzise, anunță Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

10 telefoane mobile şi 17 accesorii pentru acestea, un modem WiFi, 90 de litri de băutură alcoolică „bragă” şi 15 seturi cu cărţi de joc au fost confiscate de polițiști la Cricova.

Totodată, în rezultatul percheziţiilor desfăşurate de angajaţii Penitenciarelor nr.1-Taraclia, nr.3-Leova, nr.4-Cricova, nr.5-Cahul, nr.6-Soroca, nr.7-Rusca, nr.9 şi nr.16-Pruncul, nr.11-Bălţi, nr.13-Chişinău şi nr.18-Brăneşti, s-au depistat obiecte interzise în celulele deţinuţilor şi spaţiile aferente cazării acestora.

Astfel, oamenii legii au ridicat din diverse ascunzişuri improvizate 17 telefoane mobile și 11 accesorii pentru acestea, un set cu cărți de joc, 5 litri de băutură alcoolică ,,bragă” şi 3,5 litri de „basamac”, un litru de vin, 2 reşouri electrice, un fierbător, un obiect tăios şi 500 de grame de drojdii uscate.

Potrivit reprezentanților DIP, toate cazurile au fost documentate, iar probele au fost transmise angajaților Inspectoratelor de Poliţie aflate în raza instituţiilor de detenție, pentru a desfășura investigațiile ulterioare.  

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente