La Chișinău va fi marcată Ziua Internațională a Păcii printr-un marș solemn

09-20-unifil-day-of-peace
Foto: Ziua păcii marcată de ONU PC: un.org

Anual, la 21 august este marcată Ziua Internațională a Păcii. La Chișinău, ca și în întreaga lume, vor avea loc evenimente dedicate acestei sărbători.

Mâine, 21 august 2016, cu începere de la ora 8:30, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un eveniment consacrat Zilei Internaționale a Păcii.

Manifestația va începe cu o slujbă religioasă la Catedrala Mitropolitană, după care la ora 11:30 se va desfășura Marșul veteranilor pentru Pace și Mitingul solemn care include mesajele oficialilor invitați.

La eveniment vor fi prezenți, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, reprezentantul oficiului ONU în RM, membri ai Guvernului, președinții asociaților de veterani și veterani, studenți ai Academiei de Poliție și alți invitați.

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței. De exemplu cum ar fi încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar. Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice și militare .

Pentru a inaugura ziua, „Clopotul Păcii” este sunat la sediul ONU (în New York City). Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepția Africii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război”. Pe inscripția de pe o parte se poate citi, „Trăiască pacea absolută în lume”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente