Ultima oră! Sergiu Borozan este noul arhitect-şef al municipiului Chişinău

img_5240

Primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, l-a prezentat astăzi pe noul arhitect-şef al oraşului Chişinău, Sergiu Borozan. Începând cu ziua de astăzi, Sergiu Borozan va asigura interimatul funcţiei de arhitect-şef al Primăriei Capitalei până la organizarea unui concurs public pentru ocuparea funcţiei de arhitect-şef al oraşului Chişinău.

Borozan îl înlocuieşte în funcţie pe Ion Carpov, care a îndeplinit funcţia de şef al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei pe parcursul ultimilor trei ani.

Sergiu Borozan este arhitect de profesie, lector superior la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Tehnice din Moldova.

Dorin Chirtoacă a afirmat că în noua sa funcţie, Sergiu Borozan urmează să continue proiectele şi priorităţile începute în ultimii ani în domeniu. Edilul-şef al Capitalei s-a referit, în mod special, la revitalizarea nucleului istoric al oraşului Chişinău, prin restaurarea clădirilor ce constituie monumente de arhitectură şi promovarea elaborării şi aprobării planurilor urbanistice de detaliu, pentru ca să existe niște reguli clare în urbanism.

De asemenea, primarul general i-a mulţumit lui Ion Carpov pentru activitatea în cadrul Direcţiei arhitectură şi urbanism, menţionând că la iniţiativa sa, în ultimii ani au fost restaurate mai multe monumente de arhitectură din Chişinău. Primăria Chişinău va prezenta, în perioada următoare, clădirile restaurate, obiective ce reprezintă viziunea administraţiei Chişinăului asupra dezvoltării nucleului istoric al oraşului.

În context, informăm că Ion Carpov a depus cerere de demisie din funcţia de arhitect-şef al oraşului Chişinău, din proprie iniţiativă, în legătură cu participarea sa într-un proiect internaţional de construcţii şi arhitectură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente