(video) Un tânăr a fost reținut în flagrant delict în timp ce fura un casetofon dintr-un Renault

Рисунок13-700×352

Un tânăr a fost reţinut în flagrant delict un individ, în timp ce intenţiona să sustragă o automagnetolă dintr-un automobil de model Renault, parcat în curtea unui bloc de locuit din strada Ion Neculce a sectorului Buiucani.

Reţinerea acestuia a avut loc în urma patrulărilor intensive prin curţile blocurilor de locuit de către poliţişti, care au intervenit imediat şi l-au încătuşat, solicitând la faţa locului grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie a sectorului Buiucani, în vederea documentării tuturor circumstanţelor.

Conform primelor informaţii, individul a deteriorat parbrizul automobilului cu scopul de a sustrage automagnetola şi oglinzile retrovizorii. El s-a dovedit a fi locuitor al capitalei în vârstă de 22 ani. Ulterior el a fost escortat la inspectorat pentru audiere în calitate de bănuit, fiind cecretat în cadrul unei cauze penală iniţiată pentru furt.

El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 6 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani. Totodată ofiţerii de investigaţii urmează să verifice complicitatea lui şi în alte cazuri similar comise pe teritoriul capitalei.

Este de menţionat că, Poliţia Capitalei a sporit activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor stradale şi solicită propietarilor de automobile următoarele:

# DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă performant ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;
# VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
# Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
# NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);
# Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente