Trei tineri de 16, 17 și 23 de ani, originari din oraşul Căinari, raionul Căuşeni, suspectați că ar fi furat bunuri de peste 50 de mii de lei, au fost deconspirați de angajații Inspectoratului de Poliţie Căuşeni și IP Cimișlia.

Suspecții, în perioada lunilor aprilie – august, curent, ar fi comis cinci furturi (magazine alimentare, oficiu poștal și domicilii) și un jaf, toate în localitatea de baștină. În toate cazurile, aceştia acționau pe timp de noapte prin deteriorarea geamurilor, de unde au sustras produse alimentare, bani și alte bunuri materiale (perforator, instrumente electrice etc.).

Ultima infracțiune a suspecților a avut loc la 4 august. Tinerii au pătruns în domiciliul unei locuitoare a or. Căinari, unde ameninţînd-o cu răfuială fizică i-au cerut mijloace financiare. Pentru că nu au găsit nimic, suspecții au sustras de pe masă 100 de lei și au fugit de la fața locului.

Bănuiții care și-au recunoscut vina, au spus că o parte din bunurile sustrase au fost vîndute în mun. Chișinău, altele au fost găsite la domiciliile lor, ca urmare a perchezițiilor efectuate de polițiști.

Suspecții sînt cercetați penal în stare de libertate pentru furt și jaf. Dacă vinovăţia acestora va demonstrată în instanţa de judecată, atunci ei riscă amendă de pînă la 10 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii, sau închisoare de pînă la trei ani.

v5

v2

v3

v4