Procurorii cer 30 de zile de arest pentru șoferul care a tamponat doi tineri la Botanica

trecere-de-pietoni-Milea2

Procuratura municipiului Chişinău i-a înaintat astăzi învinuirea unui tânăr care este locuitor al capitalei, care acum două zile, a tamponat doi tineri în vîrstă de 27 de ani pe o trecere de pietoni, părăsind locul accidentului rutier.

În acțiunile conducătorului auto procurorii au reținut comiterea infracțiunii prevăzute de art.264 alin.(3) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane) şi art.266 Cod penal (părăsirea locului accidentului rutier).

Fiind audiat de procurori, învinuitul şi-a recunoscut vinovăția. Astăzi, magistrații urmează să examineze demersul procurorilor privind aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile.

Tragicul accident a avut loc pe 14 august, în jurul orei 23.40, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Decebal din capitală. Învinuitul, în vârstă de 23 de ani, care se deplasa la volanul unui automobil de model Chrysler nu a cedat trecerea victimelor, care traversau regulamentar strada pe o trecere de pietoni, tamponându-i în plină viteză. În urma impactului violent, unul dintre tineri a decedat, iar celălalt a fost transportat de urgență la spital cu multiple fracturi.

Pentru această infracțiune norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente