ADMITERE 2016: Patru motive de la BEST-Chișinău de ce ingineria este alegerea corectă

best-chisinau

Viaţa de student la inginerie înseamnă să înveţi, să-ţi dezvolţi cunoștinţele teoretice și practice, să te specializezi în domeniul dorit, abordând un limbaj special. Prin urmare, trebuie să vii la inginerie pentru că:

Îţi dezvolţi calităţile personale, supranumite și soft skills

Soft skills sunt acele trăsături ale personalităţii care se dezvoltă într-o echipă: leadership, gândire strategică, comunicare, formare de echipă și nu doar. Eventual, un tânăr inginer se confruntă cu unele dificultăţi într-un grup de oameni, în care unele calităţi personale sunt inevitabile şi necesar de evidenţiat. Astfel, acest bagaj de informaţii şi competenţe te vor ghida în numeroasele încercări, care ulterior vor avantaja realizarea pe plan profesional.

Poţi deveni membru al ONG BEST-Chișinău

Viitorul inginer, deşi are de mers la cursuri, seminarii, laboratoare sau are de făcut proiecte, întotdeauna va găsi timp şi pentru socializare. Astfel, combinând utilul cu plăcutul, a luat ființă organizația non-guvernamentală BEST, care ajută studenții să se adapteze mediului şi să-şi dezvolte la maxim calităţile de soft skills.

Combini teoria cu practica

În procesul de studii inginereşti ai nevoie de punerea lucrului în practică, pentru ca acesta să funcţioneze şi aici e cel mai admirabil moment prin faptul că ai posibilitatea să creezi ceva la propriu: o aplicaţie web, un proiect inovativ, un aparat ce funcţionează și nu doar.

Ingineria rezolvă problemele!

Cu toţii am avut probleme la capitolul adaptarea în noul mediu academic, am fost epuizaţi din cauza materialului, dar nu au fost probleme de netrecut, pentru că orice „student la tehnică” ştie să se descurce. Orientarea spre inginerie înseamnă mult pentru tânărul student, în primul rând, pentru că specializarea oferă o dublă pregătire și după absolvire poţi activa în diferite medii. Potrivit estimărilor, ingineria este una din meseriile de viitor.

Dacă planul ți se pare motivant, vino la UTM să te faci inginer. Inginerii creează viitorul!

Grupul Local BEST-Chișinău este parte a organizației europene studențești Board of European Students of Technology, prezente în 95 universități din 33 țări europene. Activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din anul 2007, având ca obiectiv valorificarea potențialul ingineresc al studenților.

Taguri: #ADMITERE 2016
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente