(live video) BAC 2016: Rezultatele sesiunii de bază a examenului de bacalaureat

Azi-incepe-EXAMENUL-DE-BACALAUREAT-2016.-Ce-trebuie-stiut

În contextul examinării contestațiilor și încheierii sesiunii de bază a examenului de bacalaureat, Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare organizează o conferință de presă în cadrul căreia vor fi prezentate date statistice privind rezultatele acestei sesiuni.

Astfel, vor fi anunțate nota medie la examenul de bacalaureat, rata de promovare, rezultatele examinării contestațiilor, modul în care a decurs sesiunea de bază, numărul de încălcări depistate și măsurile întreprinse, alte informații relevante.

La conferință vor participa ministrul educației Corina Fusu și directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare Anatol Topală.

Potrivit rezultatelor preliminare ale sesiunii curente de bacalaureat, ce a avut loc în perioada 3-21 iunie, rata de promovare a bacalaureatului a constituit 53.95%, adică 11.609 candidați au promovat. Se cunoaște că, după sesiunea de bază a examenului de bacalaureat au fost depuse 14.079 de contestații din numărul total de 72 112 lucrări scrise și verificate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente