Din cei 21.524 de absolvenți ai liceelor care s-au înscris pentru a susține examenele de BAC în acest an, doar un elev a luat 10 pe linie. Anunțul a fost făcut de Anatol Topală, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, în cadrul unui briefing de presă privind rezultatele preliminare din această sesiune.

Cea mai sârguincioasă elevă din Moldova este Ana-Maria Țulea, elevă la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din Capitală.

11822369_935698103169173_2087378870602794957_n

Ana-Maria are 18 ani și se visează doctoriță. Examenele la matematică, chimie, română și italiană s-au dovedit a fi floare la ureche pentru tânăra absolventă. „Am făcut ore de matematică la centrul Icar și câteva ore de pregătire la chimie. În rest, m-am pregătit singură”, a declarat Ana-Maria pentru cei de la ProTV Chișinău.

Tânăra spune că a reușit asemenea performanțe, pentru că a știut să își gestioneze corect timpul. „Chiar și eu încerc uneori să ma controlez și să nu pierd mult timp pe Facebook.”

Nu a avut emoții mari înainte să afle notele, așa că a savurat din plin balul de absolvire. Ana Maria se vede acum studentă la Medicină. „Lucrurile care mă fac fericită este să fiu apreciată, să fiu alături de oamenii dragi, de prieteni, familie, iar aceste note sunt o dovadă a faptului că munca este apreciata și că nu în zadar am muncit.”

Cei care au susținut-o au fost, desigur, părinții. „Mama a fost foarte fericită și e mandră de mine. Tata a reacționat foarte calm, pentru că știa că o sa fie bine.”

Potrivit dirigintei, tânăra a avut pe parcursul anilor de liceu cea mai înaltă medie din clasa si din liceu. Acesta o caracterizează ca o elevă harnica, perseverentă, modestă, cumsecade.

La sesiunea de Bacalaureat din 2015, trei elevi din țăra s-au ales cu zece pe linie.