Ministerul Edcuației organizează astăzi un briefing referitor la rezultatele preliminare ale sesiunii de bază a examenului de bacalaureat, care a avut loc în perioada 3-21 iunie curent.

Briefing-ul se va desfăşura începând cu ora 10.00, la Ministerul Educației (Casa Guvernului, intrarea de pe str. B. Bodoni, et. 4).

Reamintim că rezultatele tuturor probelor de la examenul de bacalaureat sunt afișate în centrele de BAC începând cu ziua de astăzi, 27 iunie. Candidații la bacalaureat au la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27 și 28 iunie. Tot în aceste zile fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate, accesând adresa www.bac.edu.md cu ajutorul unei parole pe care o vor obține de la instituția de învățământ în care și-au făcut studiile.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 18-25 iulie. La ea au dreptul să participe candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examen în sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere. Vezi aici și orarul sesiunii suplimentare.