Au fost majorate taxele pentru gherete, stațiile PECO și sălile cu jocuri de noroc

44999
Foto: IPN

Mai multe taxe aplicate în municipiul Chişinău au fost majorate. Este vorba despre taxele achitate de către proprietarii de gherete, staţii PECO şi săli cu jocuri de noroc. Proiectul cu privire la taxele locale pentru anul 2016 a fost aprobat marţi, 5 iulie, la şedinţa Consiliului municipal Chişinău, transmite IPN.

La propunerea consilierilor Partidului Socialiştilor, pentru fiecare coloană de distribuţie la staţiile PECO din municipiul se va achita a câte 21 de mii de lei, în comparaţie cu 10 mii de lei, cât era anterior. Potrivit consilierilor PSRM, în municipiu sunt 215 staţii PECO, numărul prevăzut în planul urbanistic fiind depăşit considerabil. În opinia acestora, creşterea taxelor va demotiva apariţia haotică a benzinăriilor în oraş.

Consilierii socialişti au mai propus majorarea taxelor pentru sălile cu jocuri de noroc de la 100 de mii de lei la 190 de mii de lei. Potrivit lor, în municipiu activează circa 160 de săli cu jocuri de noroc, iar odată cu majorarea acestor taxe, veniturile în buget urmează să crească cu aproximativ 15 milioane de lei, bani cari urmează a fi redirecţionaţi către instituţiile de învăţământ.

La propunerea consilierilor Blocului Electoral Platforma Populară-Iurie Leancă, au fost majorate taxele pentru funcţionarea unităţilor comerciale ambulante. Astfel, proprietarii de gherete, tonete şi alte unităţi de comerţ, cu excepţia veceurilor publice, vor achita taxe duble. Până la dublarea taxelor, municipalitatea încasa peste 1,8 milioane de lei din comerţul ambulant.

Deocamdată nu este clar de când urmează să intre în vigoare noile taxe. Cel mai probabil acestea vor fi aplicate pentru trimestrul 3 şi 4 al anului 2016.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente