Zece automobile retro vor demonstra o dată în plus, că vârsta este doar un detaliu. Pe 19 iulie, începând cu ora 12:00 pe strada Pietonală de la Chișinău, va avea loc parada auto care va încânta ochii tuturor. Astfel, 10 automobile istorice retro ale clubului Morgan Owners Group din Belgia vor fi expuse publicului din Moldova.

În acest an Chișinăul este inclus și el pe harta rally-ului „From North Sea to Black Sea”. De asemenea, la eveniment vor fi și participanți ai acestei curse. Organizatorii rally-ului pretind a face din asta o tradiție, cu încrederea că și Moldova poate ajunge a fi inclusă în calendarul Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA), așadar, pe harta celor mai importante competiții din lumea sporturilor cu motor.

Evenimentul este organizat de către clubul „Auto Retro Tuning” în parteneriat cu Primaria Municipiului Chisinau, „BMW Club Moldova” și „Mille Fiori Agency”, sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I al României.

Menționăm că reprezentanții retro clubului din Belgia și România sunt și descendenți ai familiilor nobile. Dorin Chirtoacă și Primăria Municipiului Chișinău va înmâna oaspeților-colecționari, diplome de gratitudine, așa cum se practică pe arena europeană.