Aplică la Space Program II și mergi în paradisul start-upurilor tehnologice din Estonia

cover_facebook_Space_Program_5

Lansarea unei afaceri în Republica Moldova se poate dovedi a fi una dintre cele mai provocatoare experiențe trăite de către un tânăr. Însă, cu suficientă ambiție, perseverență și acces la un ecosistem potrivit pentru dezvoltarea afacerilor, tinerii pot să reușească.

Deși, tinerii din Republica Moldova au la dispoziție un milion de motive să renunțe la ideea de a deveni antreprenor, acum drept rampă de lansare pot servi programele de accelerare a afacerilor. În Moldova, un astfel de program a fost lansat de către Dreamups Innovation Campus. Este vorba despre Space Program II, unicul program care te conectează la o rețea de antreprenori locali și internaționali și te sprijină să-ți lansezi ideea de afaceri în doar 12 săptămâni.

 

Space_Program1

 

Aplicările la Space Program II sunt deschise până pe data de 10 iulie, iar tinerii au la dispoziție cel puțin 4 motive pentru a aplica la acest program:

#1. Te conectezi la ecosistemul potrivit pentru a-ți dezvolta ideea de afaceri. Vei lucra într-un mediu activ, alături de tineri tenaci ce au același scop – să-și dezvolte propria afacere. Vei avea la dispoziție un spațiu modern de lucru, în care îți va fi mult mai simplu să te concentrezi pe implementarea ideii tale de afaceri. Mai mult ca atât, în călătoria în lumea antreprenoriatului vei avea alături mentori locali și internaționali care te vor sprijini, îți vor oferi recomandări, feedback pentru ca tu să reușești.

#2. Îți lansezi afacerea în numai 12 săptămâni. Acest program îți permite să înțelegi în numai 3 luni cât de viabilă este ideea ta de afaceri. În 3 luni vei parcurge pași concreți pentru a-ți dezvolta strategia de dezvoltare a produsului, de vânzări, de marketing, de dezvoltare a rețelei de clienți etc.

#3. Poți să câștigi șansa de a merge într-o vizită de studiu în Estonia, țara care pe bună dreptate este considerată un hub antreprenorial în domeniul IT. De această posibilitate vor beneficia 3 dintre cele mai bune start-upuri ce vor finaliza programul de accelerare.

#4. Participi la sesiuni de Pitching&Investments, ceea ce înseamnă că îți vei dezvolta abilitățile de prezentare a ideii tale de afaceri în fața mentorilor și experților de business. Lunar vei prezenta progresul pe care l-ai realizat mentorilor, vei obține feedback și vei îmbunătăți produsul la care lucrezi.

 

SpaceI

 

Etapele de selecţie se vor desfășura în 2 etape și constau din:

1) Aplicare – este prima etapă a procesului selecție, unde aplicantul își prezintă ideea de afaceri, dar și motivează cât este de interesat să devină rezident Space Program. Formularul de aplicare poate fi găsit, accesând linkul.

2) Interviu – este cea de-a doua etapă a procesului de selecție care va oferi posibilitatea tinerilor să cunoască mai bine facilităţile campusului, să cunoască comunitatea Dreamups și să discute cu experți în domeniul de business  pentru a-și prezenta abilităţile şi competeţele pe care le dețin.

La program pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani care au o idee de afaceri. Aplicarea o găsești accesând linkul. Termenul limită de aplicare este 10 iulie, ora 23.59.

Space Program II este implementat de către Dreamups cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova și Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Estonia.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente