(foto) Cum s-a desfășurat Creative Lab și care sunt ideile câștigătoare ale ediției din acest an

poza_participant_2

În acest weekend cei mai bravi studenți și-au demonstrat abilitățile în cadrul Creative Lab—eveniment pentru entuziaștii din domeniul IT și Design, organizat de Grupul Local BEST Chișinău, cu suportul Universității Tehnice a Moldovei. Cei 32 de participanți au concurat în una din cele trei probe disponibile—Web Development, Mobile Application și 2D Design.

În proba Web Development 4 echipe au dezvoltat o aplicație web — un sistem de alerte sociale (social alert system), care extrăgea datele din resursele publice, le analiza și le prezenta utilizatorului într-o formă interactivă.

În proba Mobile Application echipele au creat o aplicație conlucra cu Slack API sau Telegram API și integra sistemele de task management (e.g. Asana).

În cadrul probei Design 2D cele 3 echipe au creat un brandbook pentru o companie fictivă și pentru produsul acesteia — Customer Experience Index, care trebuia prezentat într-un mod interactiv.

Echipele câștigătoare sunt:

– în proba 2D Design — Vasea Corporation (Vasile Schidu);
– în proba Mobile Application — Bannanas (Alex Culeva, Dmitrii Celpan, Mihai Șeremet);
– în proba Web Dev — Random (Adrian Trosin, Alexandru Dascăl, Ion Hristiniuc, Eugen Livandovshi).

Dragoș Străinu, UTM, anul I: „Am participat pentru că așa concursuri mă pregătesc de viața reală a unui programator. La universitate așa experiență nu primești, iar dacă încerci singur, nu știi cu ce să începi. Timpul limitat te face să te adaptezi cât mai repede la lucruri noi pentru a efectua taskul dat.

Cornelia Sârbu, UTM, anul I: „Creative Lab a fost prima mea experiență ca participant într-un concurs IT. Taskurile erau interesante și actuale. Mi-a plăcut că au fost mentorii care ne îndrumau. Un lucru pot spune cu siguranță nu regret că am participat la acest concurs. Am acumulat experiență, mi-am îmbunătățit abilitățile în crearea Web și am cunoscut persoane noi care au aceleași interese ca și mine.”

Evenimentul este la a II-a ediție și a fost organizat cu susținerea Universității Tehnice a Moldovei și suportul companiilor Jivi-Group, City Fitness, Spark Labs, YOPESO, Queen of Coffee, Dreamups Innovation Campus, Ricky’s Cafe și Teatrul Mihai Eminescu.

*Grupul Local BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei  din anul 2007 și are drept misiune dezvoltarea studenților.

locul_1_design_2d_echipa_Vasea_corpotation

poza_participant_1

poza_participant_5

loc_1_mobile_echipa_Bannanas

locul_1_web_echipa_Random

poza_participant_3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente