(foto, video) Heart of Chisinău: 10 cărți poștale ce redau sarea și piperul Capitalei. Unde le poți achiziționa

mock_02

ARTA Gallery, un magazin online specializat în comercializarea tablourilor și prestarea serviciilor tinerilor artiști plasticieni din Republica Moldova, în colaborare cu artistul Octavian Curoșu, lansează din 13 iunie o serie de 10 cărți poștale, ce redau sarea și piperul Capitalei și chișinăuienilor.

Scopul proiectului este de a reprezenta obiectiv frumusețea orașului, iar debutul constă în cele 10 cărți poștele inspirate din situațiile cotidiene, ce se petrec în orașul amintirilor noastre.

Ilustrațiile au o rezolvare tematică umoristică și mizează pe spiritul autocritic al localnicilor. Cele 10 ilustrații au fost create de Octavian Curoșu, tânărul care a ales să revină acasă după ce și-a finalizat studiile în domeniul graficii la Cluj. El afirmă: „Chisinăul e frumos prin contraste, prin oameni și prin situațiile cu care ne confruntăm zilnic aici”.

 

ARTA Gallery e o platforma online care promovează tinerii artiști, îi conectează cu iubitorii de artă și aduce un impact în societate. Proiectul promite o continuare și invită graficienii entuziaști să se alăture echipei.

Platforma a fost creată în noiembrie 2015 de tânăra pictoriță și eleva Colegiului de Arte Plastice, Cătălina Bucos, alături de o echipă de tineri cu inițiativă. Autorii picturilor postate pe site sunt în mare parte studenți la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova, de la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” și Academia „Ion Creangă”.

 

mock_01

Revenind la cărțile poștale, acestea vor fi disponibile în rețelele Tucano și magazinul Mara Woman (strada Columna 86) în seturi a câte 10 sau 5 post-carduri.

HEART of Chișinău vă încurajează să faceți Chișinăul să călătorească împreună cu voi! Cumpărând o carte poștală, susținem un artist local și arta autohtonă. Pagina de Facebook a acestui proiect o găsești aici.

 

mock_03

Reamintim că Proiectul „ARTA Gallery Chișinău” a fost premiat în cadrul Galei Societății Civile din România, concurs prin intermediul căruia sunt promovate și premiate cele mai bune proiecte desfășurate de organizații neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice. Detalii aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente