O femeie de 23 de ani din Tobermory, Ontario, a ajuns cu maşina într-un lac, după ce dispozitivul GPS pe care se baza pentru navigaţie într-o noaptea cu ceaţă a condus-o pe o rampă de lansare pentru bărci, scrie go4it.ro.

Din fericire femeia a apucat să iasă din maşină pe geam înainte ca vehiculul să se scufunde complet. Potrivit medicilor, şoferiţa ghinionistă a scăpat fără răni şi fără hipotermie, deşi apa avea o temperatură de 4 grade Celsius. Maşina, o Toyota Yaris, a fost scoasă din lac de autorităţi. Autorităţile nu au specificat ce tip de GPS folosea femeia, care a refuzat să acorde interviuri presei.

Acesta nu este primul caz din 2016 în care oamenii au încredere totală în tehnologia GPS şi ajung în situaţii delicate. În luna martie, în oraşul Rowlett din Texas o tornadă a avariat mai multe case. O companie, numită Billy L. Nabors Demolition, a fost angajată să demoleze una dintre locuinţe, care nu mai putea fi reparată. Angajaţii au introdus adresa primită în Google Maps şi au plecat la treabă. Din nefericire, serviciul i-a dus la o casă din apropierea celei pe care o căutau, de pe o stradă vecină. Echipa nu a sesizat eroarea deoarece şi casa la care au ajuns era avariată de tornadă, aşa că a demolat-o.

HT_ontario_car_in_lake_4_jt_160514_4x3_992

HT_ontario_car_in_lake_3_jt_160514_4x3_992