(foto, video) Doi tineri, reținuți la Palanca. Aveau la ei patru ceasuri furate de la magazinul de lux din centrul Capitalei

9a4f1da4-4cc8-46fd-82e0-9e836c430439

Patru ceasuri de marca „Omega” sustrase dintr-un magazin din Chișinău, la sfârșitul anului 2015, și alte două ceasuri furate în Italia, au fost reținute în punctul de trecere Palanca.

Bunurile furate s-au depistat la doi tineri moldoveni în momentul revenirii acestora în țară. La data de 7 mai, în jurul orei 01.30, la linia de control s-a prezentat un BMW 318, înmatriculat în R.Moldova. Șoferul și pasagerul, conform regulilor de traversare a frontierei de stat, s-au legitimat cu actele de călătorie, dovedindu-se a fi doi cetățeni ai R. Moldova, ambii în vârstă de 21 de ani și locuitori ai mun. Chișinău. În timpul procesării datelor, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele acestora este pusă o alertă de autoritățile de drept naționale.

Ulterior, în baza unei informatii acumulate de reprezentanții Inspectoratului General de Poliție în conlucrare cu Procuratura Generală și ofițerii de investigație ai Poliției de Frontieră, s-a dispus un control amănunțit asupra persoanelor și mijlocului de transport.

Astfel, polițiștii de frontieră și inspectorii vamali au depistat asupra persoanelor și în autoturism ceasuri care figurau în lotul de bunuri furate din Chișinau și Italia. Cele șase ceasuri sunt valorificate la suma de peste 20 mii lei.

În cercetările primare, tinerii s-au abținut de a face careva declarații. Toate materialele acumulate în cazul dat, mijlocul de transport și persoanele, conform competențelor, au fost transmise Inspectoratului General de Poliție, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Reamintim că, la data de 18 decembrie, un magazin de ceasuri din preajma străzii pietonale a fost atacat de către cinci indivizi, cu cagule pe cap. Aceștia au pătruns înăuntru fiind înarmați cu pistoale și ciocane.Hoții au bătut paznicii, au spart vitrinele și au furat zeci de ceasuri din aur.

 

2664af7d-b7ba-44ce-90a8-e1dfe7b0949c
Photo Credit: border.gov.md
76d00b0d-8b4a-47e2-aca3-d0832043451a
Photo Credit: border.gov.md
cacb951a-c936-4cdc-8384-45387aca6011
Photo Credit: border.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente