(foto) Detox Delivery un an de activitate l-a celebrat alături de Joe Cross și Tania Bordianu

1
Foto: colaj foto

Deja de un an suntem martorii unui nou proiect care s-a născut și a crescut sub proprii noștri ochi. Detox Delivery este programul care ne învață că sănătatea are prioritate iar gastronomia poate fi arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea.

Zilele trecute a avut loc serata de celabrare a acestui program adunând oameni din diferite domenii de activitate precum clienți detox, persoane publice sau oamenii care au fost curioși față de acest proiect. Timp de trei ore invitații au avut parte de o inițiere în detoxifiere făcută de către autoarea proiectului Corina Dascălu și autorul de cărți despre sucuri, Joe Cross, care a venit la acest eveniment tocmai din Australia. Astfel cei prezenți au făcut fotografii, au primit sfaturi prețioase, au gustat din bucatele prezentate de partenerii evenimentului.

1
Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery

Gazda serii, Corina Dascălu, referindu-se la proiectul pe care l-a inițiat cu un an în urmă, Corina Dascălu ne-a mărturisit că nu s-a așteptat la asaltul pe care l-a avut din partea publicului în această perioadă. „Eu am impresia că oamenii au așteptat de ceva vreme un asemenea lucru. Nu cred că ei vor să vină anume cineva cu detoxifiere, dar cred că au dorim să vină cineva cu proiecte sănătoase, proiecte care le-ar schimba viața. Oamenii au nevoie de cineva care să vină să le zică ce să facă anume pentru a-se schimba. De multe ori un exemplu străin ne motivează să încercăm și noi” ne spune Corina.

Tânăra susține că a observat tendința și dorința oamenilor de a fi sănătoși. Inițial și ea a fost sceptică de succesul pe care ar putea să-l aibă în țară. Mulți oameni cred că a avea un mod sănătos de viață presupune să ai și mulți bani, concepție pe care Corina Dascălu vină să o schimbe „Pentru a fi sănătos este suficientă o gândire pozitivă și de cunoștințe necesare”.

Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery

Astăzi îi admirăm proiectul la doar un an de activitate, dar fondatoarea Detox Delivery nu se oprește aici. Ea zice că și-a propus să educe oamenii din țara noastră să mănânce sănătos și, concomitent, să le ofere și un produs care să-i ajute în acest sens. Unul dintre instrumentele prin care îi poate ajuta este noul site pe care l-a lansat recent detoxdelivery.md.

Perioada care a trecut, cea a postului este una destul de aglomerată pentru echipa Detox Delivery, dar datorită unei pregătiri vigilente a reușit să se isprăvească cu fluxul de solicitări din această perioadă. Evident că acest lucru se datorează și oamenilor noi care au venit în echipa tinerei, aceasta lărgindu-se dublu de la începutul proiectului până în prezent „Dacă la început sucurile le făceam doar eu, astăzi această muncă o împărtășesc cu ceilalți colegi de-ai mei. Am persoane care lucrează în laborator, am persoane care livrează sucuri, am oameni care mă ajută cu organizarea evenimentelor și în marketing și nu numai”.

Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery

La evenimentul de celebrare a unui an de activitate a proiectului Detox Delivery a venit și cel care i-a devenit un adevărat mentor în activitate, autorul de cărți despre sucuri, Joe Cross. Acesta a venit nu doar în Republica Moldova, dar a fost și în România. Corina Dascălu ne-a spus că a dorit să-l aducă în primul rând acasă, dar nu a putut fi egoistă zice ea. „În România pe Joe îl cunoaște foarte multă lume, deaceea am dorit să mergem și acolo” ne-a povestit Corina Dascălu.

Publicul de la Chișinău au fost foarte impresionați de povestea lui Joe. Când îl privești vezi un om plin de încredere, de succes și doar atunci când îi afli povestea ajungi să-l admiri. „ Acum zece ani, când am împlinit 40 de ani aveam probleme mari cu sănătatea. Trăiam consumând multe pastile, medicamente etc. Când mă uitam în oglindă vedeam un om bolnav, urât și gras. Atunci m-am întrebat cum voi arăta peste cinci sau zece ani” ne-a mărturisit Joe Cross. Și-a schimbat modul de viață. A mâncat doi ani doar fructe și legume. Nu fuma, nu cnsuma alcool, se simțea ca într-o închisoare, dar era o închisoare în care el se ducea benevol și conștient.

Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery

Oaspeții prezenți la eveniment l-au întrebat pe Joe despre mai multe provocări ale acestui proces de a-ți schimba alimentația. De asemenea, Joe Cross și-a prezentat propria sa carte și oferit sfaturi și argumente de ce avem nevoie de detoxifiere.

Joe Cross nu a fost singura surpriză a serii. Tania Bordianu și autoarea blogului www.retetecutania.ro, a fost și ea la eveniment și a încântat publicul gătind o pască Raw-Vegană. Din momentul în care aceasta a început să gătească, invitații au deschis carnețelele și au început să notețe rețeta și procesul de pregătire a deliciului. Aceștia nu notau doar ingredientele, dar și sfaturile primite de la tânără. Tania le-a povestit tuturor despre propriile obiceiuri alimentare, despre cât de mare poate fi dependența de lactate pentru un om și despre faptul că gusturile se educă.

Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery

Corina Dascălu împreună cu Tania Bordianu intenționează să organizeze mai multe evenimente invovatoare care ar schimba concepția oamenilor despre ceea ce presupune o alimentație corectă. La eveniment Corina chiar a anunțat că în viitorul apropiat vor organiza tabere de detoxifiere.

Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery

Finalul evenimentului a fost unul extrem de plăcut pentru oaspeți. Atunci s-au oferit cadourile. Puțini au fost acei care au plecat acasă cu mâinile goale, fără anumite daruri din partea partenerilor evenimentului. La celebrarea a unui an de activitate a programului Detox Delivery au fost prezenți circa 300 de persoane. Majoritatea dintre ei au plecat acasă cu motivația de a începe sau de a continua să aibă o alimentație corectă.

 

Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery
Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery
Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery
Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery
Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery
Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery
Photo Credit: Facebook/ Detox Delivery
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente