Ai grijă de sănătatea ta. Detoxifiază-ți organismul pentru a fi plin de forță

11054346_376067645918775_2681061412663276017_n
Foto: Detoxifierea organismului

După ce am ieșit din hibernare, iar apoi ne-am mai suprasolicitat organismul cu diferite mâncăruri, pe la diferite sărbători primăvăratice, e timpul să-l ajutăm să se restabilească și anume, cu ajutorul unei ture de detoxifiere.

Ce este detoxifierea?

Detoxifierea este un program ce îndepărtează toxinele din organism și stimulează metabolismul, ceea ce conduce la o funcționare mai bună a organismului și la o eliminare mai facilă a kilogramelor în plus. Dietele detox pot varia de la un simplu plan bazat pe consumul de legume, fructe și mâncare neprocesată, eliminarea cofeinei, a alcoolului și a zahărului rafinat, până la o dietă mult mai strictă, bazată doar pe consumul de sucuri.

 

Detoxifierea organismului
Detoxifierea organismului

Programul DETOX presupune folosirea a 6 sucuri a câte 330 ml la fiecare două ore. Se recomandă un regim hidric adecvat – circa 2 litri de apă plată, ceaiuri din plante, ceai verde.

Cura de detoxifiere se bazează pe două programe:

Programul BASIC detox este recomandat fie începătorilor, fie celor care au o viață foarte activă. Este o combinație care sporește procesul de eliminare a toxinelor. Programul este bazat pe 6 sucuri din fructe și legume, presate la rece, ce pot fi consumate din două în două ore. Acest program este relativ ușor de urmat de către orice persoană.

ADVANCED detox este cel de-al doilea nivel ca grad de dificultate și este recomandat celor care au mai urmat alte programe de detoxifiere, precum și celor care doresc să facă un pas înainte pe „scara detoxifierii”.

 

Detoxifierea organismului
Detoxifierea organismului

Care sunt benificiile detoxificării?

Un program de detoxifiere reprezintă o metodă sănătoasă de a-ți ajuta corpul, spiritul și mintea să ajungă la forma maximă și să se îmbine în mod echilibrat și armonios. Înseamnă mai bun, mai sănătos, mai plin de viață.

Un program de detoxifiere:

# Vă ajută să recăpătați concentrarea;
# Va crește nivelul de energie zilnică;
# Va reda tonusul și strălucirea tenului;
# Reduce celulita;
# Ameliorează funcționarea aparatului respirator, digestiv etc.

 

Detoxifierea organismului
Detoxifierea organismului

Cum ne detoxificăm în condiții de casă?

În condiții de casă, putem folosi fructe, legume în starea lor naturală sau sub formă de sucuri presate la rece. Accent punem pe citrice: lămâie, grapefruit, portocale – surse de vitamine și acizi organici. Binevenite sunt merele (surse de pectine, vitamine, aminoacizi), bananele (sursă vitaminei K). Din legume punem accentul pe broccoli, rucola, spanac, pătrunjel.

Produsele animaliere (carne, brânză) sunt excluse. Se recomandă consumul de apă plată (cca 2 l), ceai verde și ceai din ierburi.

Contraindicații

Ca și orice altă metodă de tratament, detoxul are și contraindicații. Nu vor apela la acest regim copiii până la 18 ani, doamnele gravide și cele care alăptează. Este contraindicată persoanelor cu patologii gastrointestinale: ulcere, gastrite, colite, pancreatite etc., alergii, patologii cardiace, renale.

Pentru domnișoarele care au rămas tentate și doresc să se restabilească cu ajutorul turei de detoxifiere, sucurile pot fi comandate aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente