(video) Învață cum să supraviețuiești în cazul unui accident aviatic. Aplicație gratuită pentru IOS și Android

Optimized-IMG_0347

A fost lansată o aplicație gratuită care redă toate scenariile posibile într-un accident aviatic și te învață cum să acționezi în cazul unui astfel de eveniment.

Probabilitatea unui accident aviatic este foarte mică, avionul fiind cel mai sigur mijloc de transport. Conform statisticilor, probabilitatea de a nimeri într-un accident este mai mică decât a muri de cancer, și totuși, a ști ce să faci în cazul unui astfel eveniment nu va strica nimănui. Mai mult decât atât, cunoașterea diferitor detalii despre zbor și studiul tuturor scenariilor posibile va face pasagerul mai încrezut și va micșora dramatic teama cauzată de nesiguranță în timpul călătoriei.

Pornind de la aceste premise, un grup de cercetători de la Universitatea din Udine, Italia au dezvoltat o aplicație pentru dispozitivele mobile. Cu ajutorul aplicației utilizatorii se vor putea familiariza cu urgențele care ar putea apărea la bordul avionului și să învețe care sunt toți pașii care trebuiesc făcuți, și mai important: care sunt pașii care nu trebuiesc să fie făcuți întru cât vă vor încetini atât pe Dvs. cât și pe ceilalți pasageri.

Prepare for Impact este o aplicație 3D, care poate fi descărcată gratis atât pentru IOS cât și pentru Android.

Zburătorii cu experiență recomandă:
# să alegem scaunele din apropierea ieșirii de siguranță;
# când intrăm în avion să numărăm câte scaune sunt între noi și ieșire (în caz de accident, cel mai probabil, vizibilitatea va fi minimă, și pipăind ne vom putea orienta);
# să nu avem cu noi multe lucruri la bord;
# în nici un caz să încercăm să luăm cu noi bagajul de bord (întru cât vom pierde din timpul nostru prețios, și vom provoca pe ceilalți pasageri să facă același lucru);
# să fim atenți la indicațiile asistenților de bord.

Cercetările efectuate au demonstrat că astfel de simulatoare sunt mult mai educative decât instrucțiunile verbale ale asistenților la începul zborului, iar în cazul unei situații de stres, creierul nostru va reacționa promt întru cât a mai procesat finalitățile unui astfel de eveniment.

https://www.youtube.com/watch?v=2QnQB3SQSDQ

Optimized-IMG_0347

Optimized-IMG_0353

IMG_0349

IMG_0350

IMG_0352

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente