(foto) 20 locuri din Germania pe care trebuie să le vizitezi

2
Foto: mixdecultura.ro

Germania este o țară cu o economie care funcționează ca un Mercedes. Este o țară care oferă lumii mai multe modele de excelență, inclusiv și la cel turistic. Site-ul tourism-meinestadt.de oferă un top al locurilor pe care le putem vizita în Germania. Astfel, odată ce ați ajuns în această țară să nu ratați ocazia să le vedeți.

20: Catedrala din Berlin

Photo Credit: cotidianul.ro

 

Catedrala din Berlin este nu doar cea mai mare biserică din Berlin. El Ea are, de asemenea, cea mai mare și cea mai originală orgă păstrată, ce datează din romantismului târziu.

La acest instrument impresionant se cântă regulat la slujbele bisericești și în cadrul concertelor desfășurate în catedrală. Dar nu numai evenimentele muzicale,  ci și vizitele ghidate și omagiile (uneori și în limba engleză) sunt pentru turiști și persoanele interesate o modalitate foarte bună de a descoperi catedrala.

Orar: Luni – Sâmbătă: 9:00 – 08:00

Duminică și în weekend: 12:00 – 20:00

19: East Side Gallery

Photo Credit: wikimedia.org

East Side Gallery din Friedrichshain este cea mai lunga galerie în aer liber din lume, având 1361 de metri și fiind cea mai lungă bucată rămasă din Zidul Berlinului!

Aici au fost imortalizați pentru Wendezeit peste 100 de artiști. În special galeria este cunoscută pentru Sărutul dintre doi lideri comuniști (titlul original: „Dumnezeu să mă ajute să supraviețuiesc acestei iubiri mortale”)

Vizita la East Side Gallery este gratuită!

18: Castelul Schwerin

Photo Credit: teotrandafir.com

Castelul Schwerin, situat într-o zonă romantică pe o insulă din lacul Schwerin, este una dintre cele mai importante clădiri ale istoricismului din Europa. Forma conservată până în ziua de astăzi păstrează castelul reconstruit în secolul al 19-lea, inclusiv patru case din secolele 15 și 17.

17. Insula Muzeelor

Photo Credit: centraltravel.ro

Insula muzeelor din Berlin a primit din partea UNESCO statutul de membru al Patrimoniului Universal. Aceasta insulă a muzeelor a fost proiectată pentru a fi „un sanctuar al artei și științei”. Cele cinci muzee care sunt incluse în Insula Muzeelor sunt localizate între Kupfergraben și râul Spree. În Vechea Galerie Nationala se găsețte una dintre cele mai mari colecții de sculpturi și picturi din secolul al 19-lea din Germania. Turiștii vor găsi numeroase opere ale artiștilor germani din acel secol dar si câteva opere ale unor impresioniști francezi.

16: Rezidența Würzburg

Photo Credit: residenz-wuerzburg

Complex de camere magnifice ale rezidenței cu deschiderea lor în vestibul și grădină, te conduce, pe scări și prin sala albă până la frescele din Kaisersaal ale lui G.B. Tiepolo Kaisersaal (pictor vienez). Bolțile acestor camere au rezistat chiar și focului devastator din 1945, în timp ce camerele laterale ale Kaisersaal au fost distruse. Mobilierul și tapetele neatinse au permis recuperarea lui.

15: Poarta Holsten

Photo Credit: historia.ro

Poarta Holsten este formată din turnul de sud, turnul de nord și blocul central. Ea are patru etaje, fără a lua în considerare parterul din secțiunea centrală,  deoarece aici se găsește arcul.

14: Vedere  peste Dunăre spre Domul din Ulm

Photo Credit: vacanta.infoturism.ro

Domul din Ulm a fost timp de secole simbolul orașului Ulm. Notorietatea se datorează în mare parte turnului său, cu 161,53 de metri, cel mai mare turn de biserică din lume.

Orar: Zilnic de la orele 9:00 la 16:45

13: Wartburg

Photo Credit: fanpop.com

În decembrie 1999, Wartburg a fost inclus de UNESCO în lista patrimoniului mondial al umanității.
Orar: Din aprilie până în octombrie zilnic de la 8:30 la 17:00.

Noiembrie până în martie zilnic de la 9 la 15:30

12: Porta Nigra

Photo Credit: informationsmedien.com

Poarta era în 180 p. Chr. intrarea de nord a orașului Augusta Treverorum (Augustus-oraș în țara Treveri), construit în Trier din ziua de astăzi. Numele Porta Nigra, ce datează din Evul Mediu este probabil derivat din culoarea închisă, care s-a format prin alterarea gresiei de Kordel.

11: Vedere spre castelul Heidelberg

Photo Credit: descoperalocuri.ro

Inițial aici a existat un castel, care a intrat în posesia Ducelui Ludwig al Bavariei în 1225. Până la războiul de treizeci de ani aici a trăit una dintre cele mai remarcabile curți germane. De-a lungul secolelor, a fost creată cea mai dinamică activitate de construcție a unui ansamblu de castele și grădini reprezentative de artă cu marile realizări artistice în stil renascentist.

10: Bundestagul în timpul iernii

Photo Credit: bilder.warmerwinter.de

Cu o majoritate redusă de doar 18 de voturi, Bundestagul a decis la 20 iunie 1991, mutarea parlamentului și guvernului de la Berlin. La data de 19 aprilie 1999, a avut loc prima sesiune ordinară a parlamentului german în clădirea Reichstagului din Berlin. Mixul arhitectural al înaltei Renașteri italiene, Renașterii germane, fațete în stil neo-baroc și cupolă de sticla merită a fi văzute pe dinafară.

9: Monumentul bătăliei națiunilor

Photo Credit: wikimedia.org

Monumentul  bătăliei națiunilor în memoria bătăliei din 1813 este unul dintre simbolurile orașului Leipzig.

Fiind cel mai mare monument din Europa, formează un reper foarte vizibil, distinctiv.

8: Turnul de televiziune din Berlin

Photo Credit: centraltravel.ro

Turnul de televiziune din Berlin este cea mai înaltă clădire din Germania, având 368 de metri și fiind cea de-a patra cea mai înaltă structură din Europa.

7: Trenul suspendat din Wuppertal seara

Photo Credit: nwradu.ro

Trenul suspendat din Wuppertal este simbolul orașului și a fost pus în funcțiune la 1 martie 1901. Trenul suspendat este din 26 mai 1997 sub protecția monumentelor. Din anul 1980 el aparține liniei etichetei de metrou 60 din oraș  la interconectarea mijloacelor de transport pe traseul Rhein-Ruhr.

6: Balonul mondial

Photo Credit: holysmithereens.com

Balonul mondial din Berlin este unul dintre cele mai mari baloane cu heliu din lume, oferind o priveliște splendidă Berlinului!

Balonul din centrul Berlinului domină la punctul de control Charlie toate clădirile din jurul Axel-Springer-house, Sony Center și Poarta Brandenburg. Prin urmare, acesta oferă o vedere unică deasupra Berlinului, și în plus o experiență de plimbare cu balonul chiar prin inima capitalei.

Balonul se ridică într-o gondolă până la o înălțime de 150 de metri – asigurat printr-un cablu de oțel. La această altitudine el zboară deasupra Berlinului și oferă priveliști de neuitat. În serile calde de vară vă puteți bucura de orizontul nocturn iluminat de la înălțime. Balonul își ia zborul până la ora 00:30.

Plimbarea cu balonul ia, inclusiv urcare și coborâre aproximativ 12 – 15 minute. Cu toate acestea importante sunt condițiile meteorologice și viteza vântului. Prin urmare, înainte de orice vizită ar trebui să întrebați la linia fierbinte a vântului de la Air Service Berlin, dacă sunt posibile ascensiuni ale condițiilor meteorologice.

5: Castelul Neuschwanstein

Photo Credit: static.elefant.ro

Castelul Neuschwanstein a fost sub conducerea regelui Ludwig al II-lea al Bavariei în perioada anilor 1869 – 1886, în locul ruinelor castelului Hohenschwangau din față și din spate, construit în stilul unui oraș medieval. Șapte săptămâni după moartea regelui Ludwig al II-lea, în 1886, a fost deschisă publicului. Neuschwanstein este unul dintre cele mai vizitate castele din Europa. 1,3 milioane de oameni vizitează „Palatul regelui de basm”. Arhitectura și spațiile interioare sunt caracterizate prin eclectismul romantic al secolului al 19-lea, castelul este considerat o lucrare majoră de istoricism.

Orar: aprilie-15 octombrie: 9:00-18:00

16 octombrie-martie: 10:00- 16:00

deschis zilnic, cu excepția zilei de 1 ianuarie și 24, 25 si 31 decembrie

 4: Castelul Sanssouci

Photo Credit: wikimedia.org

Cel mai vizitat dintre locurile de atracție  din Potsdam este castelul Sanssouci (din franceză ,,fără griji”). Arhitectul Georg W. von Knobelsdorff a planificat clădirea, care a fost construită între 1745-1747. Construit în stil rococo, castelul Hohenzollern este situat în Parcul Sanssouci. Dorința lui Frederic cel Mare de a fi îngropat în castelul Sanssouci, a fost împlinită abia în 1991, la 205 ani de la moartea sa. Aici se găsește astăzi un muzeu în care accesul este public începând cu aprilie 1927.

3: Poarta Brandenbur vara, cu fântâna sa arteziană

Photo Credit: travelontop.ro

Poarta Brandenburg situată pe Pariser Platz din cartierul Dorotheenstadt în centrul Berlinului a fost construită între anii 1788-1791de către Carl Gotthard Langhans în urma declarației regelui prusac Friedrich Wilhelm al II-lea.

Orar: Poarta Brandenburg poate fi vizitată oricând.

2: Biserica de femei și Academia de arte

Photo Credit: interra.ro

Biserica de femei  din Dresda a fost construită între anii 1726-1743. În timpul celui de-al doilea război mondial ea a fost grav avariată în urma raidurilor aeriene de pe Dresda, în noaptea de 13 și 14 februarie 1945.

Orar: Zilnic între 10:00- 12:00, precum și între 1300-18:00

1: Catedrala din Köln

Photo Credit: mixdecultura.ro

Catedrala din Köln rămâne locul favorit al germanilor. Acesta este rezultatul unui studiu recent realizat de meinestadt.de. Catedrala din Köln este simbolul și centrul orașului. Deja în secolul al patrulea era o clădire religioasă creștină pe locul prezentei catedrale. Ea este prima biserică, cunoscută pentru aspectul său. După ce moaștele magilor au fost aduse în 1164 de la Milano la Köln, catedrala nu a fost doar biserica oficială a Arhiepiscopului de la Köln, dar și una dintre cele mai importante biserici de pelerinaj din Europa. De aici a apărut necesitatea unei schimbări a formei arhitecturale.

Orar: din noiembrie până în aprilie zilnic de la 6:00 până la 19:30

Din mai până în octombrie zilnic de la 6:00 până la 21:00

 

Text de realizat de Silvia Țenchiu.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente