Elevii au intrat în vacanţa de Paşti. Iată cât va dura aceasta

Profesor-scoala
Foto: bucurestifm.ro

De sâmbătă, 30 aprilie, elevii intră în vacanţa de Paşti, care va dura 10 zile. Astfel, şcolarii vor reveni la ore marţi, 10 mai. Solicitată de IPN, şefa Direcţiei generale educaţie tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat că spre deosebire de şcoli, grădiniţele nu vor avea vacanţă.

Potrivit şefei Direcţiei, copiii nu vor frecventa grădiniţele doar a doua zi de Paşti, pe 2 mai şi de Paştile Blajinilor, pe 9 mai. De asemenea, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a spus, că din experienţa celorlalţi ani, în această perioadă numărul copiilor care frecventează grădiniţele este mai mic, în proporţie de 60%. Frecvenţa redusă se datorează faptului că preşcolari stau în perioada sărbătorilor pascale acasă cu fraţii mai mari, spune şefa Direcţiei.

Totodată, Tatiana Nagnibeda- Tverdohleb a specificat că în perioada respectivă, de vacanţă vor avea parte doar elevii, iar profesorii vor veni la muncă.

Conform Codului educaţiei, durata anului de studii 2015-2016 este de 33 de săptămâni în învăţământul primar, de 35 de săptămâni în învăţământul gimnazial şi liceal, iar în clasele a IX-a şi a XII-a durata anului de studii va fi de 34 de săptămâni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente