Ninsorile blochează pasagerii la frontieră. Serviciul Vamal recomandă evitarea călătoriilor

ninge
Foto: PC: voxtvregional.ro

Serviciul Vamal recomandă cetățenilor moldoveni să evite pe cât posibil călătoriile în Ucraina și România sau tranzitarea acestora, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile și situațiilor incerte create pe mai multe trasee naționale și internaționale.

Menționăm că toate posturile vamale activează în regim normal, dar traversarea acestora este condiționată de starea drumurilor naționale și internaționale.

Pe parcursul nopții, mai multe mijloace de transport, inclusiv un autocar cu pasageri, au staționat în punctele de trecere Tudora și Palanca din cauza drumurilor înzăpezite și a riscului crescut de a rămâne blocați pe traseele naționale și internaționale.

În ultima săptămână, frontiera Republicii Moldova pe ambele sensuri a fost traversată de circa 49 de mii de autoturisme, peste 10 mii de autocamioane și în jur de 2 000 de autocare. În această perioadă, Serviciul Vamal a aplicat amenzi în valoare de 260 de mii de lei. Amenzile au fost puse în urma controalelor desfășurate de către inspectori care au înregistrat 110 cazuri contravenționale. Totodată, în perioada de referință, au fost eliberate 6 635 de viniete, fiind alocate în bugetul de stat aproximativ 1,6 milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente