La Bălți se organizează o campanie mobilă de reciclare a deșeurilor

baltireci
Foto: Campanie de reciclare la Bălți

În data de 28 aprilie în orașul Bălți, Asociația MoldRec în cadrul proiectului Social-Ecologic Non-Profit Garda de Reciclare, în parteneriat cu Primaria mun. Bălți și Ministerul Mediului, organizează colectarea și evacuarea deșeului pentru a fi reciclat.

Evenimentul va incepe în toate instituțiile de învățământ din municipiu. Punctele de colectare vor fi în instituții dar și puncte mobile care pot fi invitate pentru a face evacuarea directă la locația Dvs.

„Acțiuni similare am avut și în orașul Cahul în toamna anului trecut, spre mirarea noastră impactul a fost dublu așteptărilor. Spre deosebire de Cahul, unde am avut un punct de colectare, în Bălți ne dorim ca cetățenii orașului dar și persoanele juridice care dețin deșeuri să ne apeleze ca punctul nostru mobil să efectueze colectarea propriu-zisă, astfel asigurăm calitatea transportării deșeului ce este foarte important pentru procesele ulterioare de pretratare și reciclare. Invităm pe toți cei din mun. Bălți dar și regiunile alăturate acestuia să ne apeleze la linia fierbinte 060121112 pentru ca deșeul Dva să ajungă la reciclare și să nu dăuneze mediului înconjurător” susține Președintele Asociației MoldRec, Iulian Gamureac.

 

Garda de Reciclare
Garda de Reciclare

Proiectul vine de asemenea cu o educație ecologică, elevii dar și studenții vor vedea cum este corect să colectezi deșeul, care sunt pașii următori și ce rezultă din reciclarea acestuia. Cât este de importantă reducerea dar și reciclarea deșeului pentru mediu înconjurător vor fi redate într-un seminar organizat la raportul activității de colectare și evacuare din mun. Bălți.

Mai multe detalii vedeți pe Garda de Reciclare

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente