Cele mai inovative idei de afaceri ale liceenilor înscriși în competiția Diamond Challenge

diamond
Foto: Diamond Challenge, sesiunea de traininguri

Cele mai bune idei lansate la cea de-a III-a ediție a competiției Diamond Challenge în Moldova au fost selectate pentru a ajunge în semifinală. Iată câte un mic rezumat al fiecărei idei ce urmează a fi prezentată de echipe în fața unui juriu.

# ARTA Gallery

Proiectul presupune o galerie de artă online specializată în comercializarea picturilor tinerilor artişti. Calitatea picturilor vândute aici va fi garantată de expertize ale specialiştilor. ARTA Gallery tinde să educe consumatorii şi să-i ghideze în lumea artelor plastice prin postări de blog, ateliere, sesiune, terapii artistice. Vânzările vor fi făcute atât online, cât şi offline, iar pentru vânzările online clienţii vor avea parte şi de livrare.

# Illustratio

Proiectul constă în crearea unui program după şcoală, care va avea grijă de copiii părinţilor ocupaţi în această perioadă şi, în acelaşi timp, le va face viaţa elevilor mai interesantă, dar şi va contribui la prosperarea educaţiei în ţara noastră. Rezumând ideea, este vorba despre un tip de educaţie personalizată pentru fiecare copil, la un preţ accesibil. Programul va cuprinde orele 16.00-18.00. Lecţiile vor fi ţinute de elevi de liceu.

# Bon Bon Rabbits

Proiectul își propune constituirea unei ferme de creștere a iepurilor, care va vinde atât iepuri vii, cât și carne de iepure proaspătă la prețuri mai mici decât cele existente acum pe piață. Autorii ideii spun că oferta lor va costa 100 de lei pentru un kg de carne de iepure și 160 de lei/kg pentru un iepure viu. Pe lângă prețurile mai mici, echipa garantează și calitatea produsului vândut, întrucât iepurii urmează a fi crescuți doar cu produse naturale.

# Healthy Spray

Echipa își propune realizarea unui produs unic ce reprezintă o soluție cu extract de mentă sau lămâie, care va fi folosită pentru curățirea tablei de scris. Potrivit autorilor ideii, soluția va reduce efectul negativ pe care îl are creta folosită în școli, aceasta afectând sistemul respirator al elevilor și profesorilor, nivelul de concentrare asupra subiectelor orelor și, în rezultat, performanțele academice.

# Lavanderia

Proiectul are în vizor problemele pe care studenții le întâmpină atunci când este vorba despre spălarea hainelor lor. De aceea, echipa își propune să inițieze o spălătorie modernă disponibilă pentru studenții care nu au condiții adecvate de a-și spăla hainele în căminele unde locuiesc. Spălătoria va fi echipată și cu uscătoare pentru a completa pachetul de servicii.

# BoxPap – Recycle Paper for Nature

Ideea proiectului vine să soluționeze problema reciclării în Chișinău prin instalarea unor cutii speciale pentru colectarea hârtiei uzate în școli. O dată pe lună, va fi colectată toată hârtia strânsă în școli, fiind transportată în locurile special amenajate în oraș pentru reciclare.

# Students tutoring Students

Ideea constă în a organiza un program de tutorat oferit de elevii de liceu pentru colegii lor mai mici care au nevoie de ajutor la unele discipline. Serviciile oferite de liceeni vor costa mai puțin decât cele oferite de profesori, iar comunicarea între elevi va fi una mai fructuoasă datorată apropierii de vârstă.

# INside Math

Proiectul este destinat elevilor care sunt în clasele a VIII-a – a XII-a și constă dintr-un joc intelectual pentru practicarea examenului de Bacalaureat la matematică. Jocul va fi disponibil sub forma unei aplicații lansată pe Google Play pentru dispozitivele ce funcționează cu Android. Jocul va avea 12 niveluri, fiecare corespunzând cu unul din cele 12 exerciții ale examenului. Întrebările vor fi disponibile în trei limbi: română, engleză și rusă.

# Fitness Beacon

Problema vizată de acest proiect este că oamenii cu un venit mediu nu-și permit să aibă un antrenor personal pentru a primi sfaturi corecte în ceea ce privește îngrijirea corpului și modalități de întreținere fizică. Tinerii își doresc să creeze un site web care să pună la dispoziția clienților seminare web tematice la care să aibă legătură directă cu un trainer profesionist, căruia să-i poate adresa întrebări în timp real.

# Smart Toy

Proiectul propune o soluție pentru părinții care nu dispun de timp pentru a sta mai mult cu copiii lor. Ideea constă în crearea unei jucării inteligente care va avea înregistrate povești pentru copii, cântece cu vocile părinților lor. Mai mult decât atât, părinții sunt liberi să înregistreze orice text își doresc.

# Yellow Bricks Cafe, team Thunderstorm

Ideea proiectului susține construirea unei cafenele pentru tineri, în care tinerii vor putea practica jocuri de societate, vor putea discuta și petrece timpul frumos. De asemenea, centrul va avea și o sală de lectură, unde tinerii vor avea acces la o colecție bogată de cărți. Tot aici se vor organiza serate tematice de film, karaoke, dezbateri, traininguri, ateliere.

# Mible

Proiectul are ambiția de a se dezvolta într-o companie ca va veni în ajutorul afacerilor mici. Compania se angajează să le asigure întreprinderilor mici primii clienți. Grupul țintă al companiei sunt micile afaceri agricole, acesta fiind cel mai popular domeniu de activitate în Moldova.

*****

Diamond Challenge, care se află deja la a treia ediție în R. Moldova, este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată liceenilor claselor a 9-a – a 12-a cu spirit competitiv, care au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia. Acest proiect își propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, care vor avea ocazia să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere. Diamond Challenge Moldova pune în joc un premiu de 500 de dolari pentru cea mai bună idee de afacere și o călătorie în Statele Unite la finala internațională de la Delaware.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente