La Bălți elevii au colectat aproape 2 tone de hârtie și 290 kg de plastic într-o campanie de reciclare

b9b1d780-2df7-40b0-acdb-db2cbd5863cf

Proiectul de reciclare demarat la Bălți cu suportul Copului Păcii în Moldova continuă. După ce în urma trainingurilor de instruire ecologică, douăzeci și șase de elevi din șase instituții a orașului Bălți și din două sate învecinate au învățat ce este reciclarea, elevii au participat la un concurs între școli pentru a colecta cât mai mult plastic, hârtie și carton.

Elevii, care au participat la instruire, împreună cu voluntarii Green School, au continuat trainingurile despre reciclare pentru colegii lor. Astfel aproximativ 500 de elevi au primit o lecție ecologică importantă. Seminarul a contribuit la formarea tinerilor cu privire la reciclare și importanța acesteia.

În cadrul seminarelor, elevii au fost încurajați să participe la concurs care a început la 25 martie între cele 8 școli participante pentru a atesta, care școală poate colecta cel mai mult plastic, hârtie și carton.

Containerele pentru reciclare au fost instalate în fiecare școală participantă pentru a oferi studenților și comunității o oportunitate practică de a recicla. Astfel timp de două săptămîni am obținut următoarele rezultate:

L.T. „G. Coșbuc” -1 300 kg de hârtie, L.T. „D. Cantemir” – 310 de kg de hârtie, 70 de kg de plastic, Gimnaziul Singureni -160 de kg de plastic, L.T.R. „I. Creangă” – 250 de kg de hârtie, 60 de kg de plastic.

În total au fost colectate 1,8 tone de hârtie și 290 de kg de plastic. Proiectul este abia lansat, dar deja  a realizat succese mari. Durata de desfășurare a acestuia este până la 25 mai.

Fiecare școală participantă urmează să primească diplome și un premiu bănesc pentru materialul reciclat, care va fi folosit pentru a susține activitatea extracurriculară a elevilor. Programul dat va fi primul pas în implicarea elevilor și a comunității în reutilizarea și reciclarea deșeurilor. Acest proiect este o fereastră către un mediu curat și un viitor mai sănătos.

3fa7310e-1300-4a80-b461-e8b2d0da3f08

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente