(foto) Elevii din Bălți au dat start unei competiții de reciclare

balti7

În acest weekend, Centrul de Resurse pentru Educație Ecologică „Școala Verde” din Bălți a lansat proiectul „Câștigăm când Reciclăm” cu suportul Copului Păcii în Moldova.

Proiectul implică instituțiile de învățământ din municipiul Bălți și din localitățile învecinate în activități legate de protecția mediului, axate pe utilizarea eficientă a deșeurilor.

Evenimentul de lansare a avut loc la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, unde au participat reprezentanți ai liceelor și școlilor, elevi, voluntari ai Corpului Păcii în Moldova.

Proiectul a început cu un eveniment de formare a tinerilor cu privire la reciclare și importanța acesteia. Cei 26 de studenți participați vor fi în stare să ofere aceeași formare elevilor din șase școli din Bălți, și două școli din satele apropiate pentru 150 de elevi.

A doua etapă a proiectului va consta într-un concurs care începe la 25 martie între cele opt școli participante pentru a verifica ce școală poate colecta cel mai mult plastic, hârtie și carton. Containerele pentru reciclare vor fi instalate în fiecare școală participantă pentru a oferi studenților și comunității o oportunitate practică de a recicla.

Fiecare școală participantă va primi diplome și un premiu bănesc pentru materialul reciclat care va fi folosit pentru a sprijini cluburi și activități studențești. Școlile câștigătoare vor fi onorate cu titlul „Școli care au grijă de mediul înconjurător”, scris pe un panou.

Competiția oferă o nouă modalitate pentru elevi de a fi implicați în comunitatea lor care, la rândul ei, are posibilitatea de a sprijini  atât interesele elevilor, cât și procesul de reciclare a hârtiei, materialelor de plastic și carton.

Programul dat va fi primul pas în implicarea elevilor și a comunității în domeniul reciclării, care va aduce un viitor mai curat pentru orașul Bălți. Cu tineri instruiți, parteneri dedicați, și containerele instalate în oraș, acest vis poate deveni realitate.

 

balti

balti2

balti3

balti4

balti5

balti6

balti8

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente