(foto) Eficiența Gărzii Populare de la Orhei: Rezultatele pe ultimele trei luni

garda1
Foto: Primăria Orhei

În primele trei luni ale anului curent (ianuarie-martie), numărul de infracțiuni sesizate în orașul Orhei s-a micșorat vizibil comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în cazul infracțiunilor de jafuri și furturi de la Piața Centrală, din curți, anexe și gospodării. Au au fost înregistrate 31 crime față de 51 din anul trecut.

Zilnic, de comun cu polițiștii, membrii Gărzii Populare efectuează diferite raiduri de profilaxie în regiunile cu risc sporit. Astfel, de către echipajele de patrulare, au fost reținute și predate poliției 15 persoane.

 

PC: Primăria Orhei

Totodată, o atenție sporită este acordată prevenirii accidentelor, inclusiv la trecerile de pietoni. În fiecare zi colaboratorii Gărzii Populare patrulează zonele respective acordând asistență școlarilor la traversarea străzilor.

Garda Populară asigură ordinea publică la toate manifestațiile desfășurate în orașul Orhei.

 

PC: Primăria Orhei

Un alt obiectiv la care se depun eforturi este instruirea tinerilor pentru a crește o generație educată. La acest capitol, săptămânal, colaboratorii Gărzii Populare desfășoară cursuri de instruire în instituțiile de învățământ.

Amintim că, Garda Populară a fost reanimată de către Primarul Ilan Șor în vederea combaterii și prevenirii criminalității în orașul Orhei.

 

PC: Primăria Orhei

Actualmente, în cadrul Gărzii Populare activează 22 de colaboratori, care sunt echipați cu tehnica necesară și automobile noi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente