Lista travel bloggerilor din Moldova care vă vor inspira să călătoriți în toată lumea

diana11
Foto: PC: Diana Mocanu

Călătoriile se spune că sunt sursa de inspirație a schimbărilor, de aceea echipa #diez a încercat să găsească cei mai buni bloggeri de călătorie de la noi.

Blog Infidel (click pe denumire)

Blog Infidel sunt confesiunile Dianei Mocanu din călătoriile sale. A fost în peste 40 de țări și știe foarte multe lucruri care vă vor ajuta să călătoriți mai comod, mai ieftin și mai plăcut.

Aici găsiți pagina de Facebook a blogului: Blog Infidel.

TravelBlog (click pe denumire)

„Mă numesc Viorica Ataman și scriu pe blogul www.travelblog.md din iunie 2013. Este un blog personal de turism cu impresii din diverse destinații turistice, zic eu, printre puținele bloguri pe nișa de turism din Moldova”, spune Viorica. De asemenea, Viorica a fost inclusă și într-un top a travel bloggerilor din regiune.

Viorica scrie atât despre călătoriile sale în afara Moldovei, cât și despre6 călătoriile sale prin Moldova. Pagina de Facebook o găsiți aici: TravelBlog.

Orheianca (click pe denumire)

 

Photo credit: Victor Bogdan Gheorghiță

Blogul este administrat de Svetlana Matvievici: „Când am creat acest blog, voiam să rămân incognito. Recunosc, la început nu aveam curaj să spun multe despre mine și nici nu-mi doream acest lucru. O parte dintre cititorii mei și acum o cunosc doar pe Orheianca, mai puțin pe cea care stă în spatele acestui blog”. La fel ca Viorica, Svetalana a fost inclusă în mai multe topuri ale bloggerilor de travel. Pagina de Facebook o vedeți aici: Orheianca.eu.

Cristina’s Journal (click pe denumire)

„Jurnalistă. Pasionată de călătorii. Ador oamenii pozitivi”, spune Cristina Gurez despre ea pe blog. Cristina scrie despre destinații mai exotice, în care a fost sau vrea să se ducă. Știe mai totul despre Iași. Pagina de Facebook o găsiți aici: Cristinas Journal.

Vacanțele lui Mircea (click pe denumire)

„Am participat la mai multe infotripuri organizate de Federaţia de Promovare a Turismului din Republica Moldova, Asociaţia Litorial Delta Dunării, Turopertorul Paradis – Vacanţe de Vis. Sunt membru al comunităţii Travel Massive”, spune Mircea Mitrofan. Printre țările de pe lista lui Mircea se numără: Republica Moldova, Ucraina (2011, 2012), Georgia (2011, 2012), România (2012 – 2016), Belgia (2013), Bulgaria (2014), Ungaria (2015), Grecia (2015).

Pagina de Facebook a lui Mircea o găsiți aici: Mircea Travel Blogger.

Eu călătorul (click pe denumire)

Blogul este administrat de Dinu Rusu, căruia îi place să găsească locuri interesante din Moldova și România.

Pagina de Facebook o puteți găsi aici: Eu călătorul.

CHIPER(M)ARIA (click pe denumire)

Maria Chiper scrie despre Markting și Călătorii, participă la proiecte transnaționale și găsește mereu lucruri interesante. Pagina de Facebook o puteți găsi aici: Maria Chiper.

Brinzan.com (click pe denumire)

 

O vedere din San Marino PC: Dumitru Brinzan

Dumitru Brinzan este un wordpress developer și fotograf căruia în place să călătorească și astfel are fotografii foarte frumoase din multe locații neobișnuite. Dacă nu știți cum arată San Marino, vedeți la Dumitru pe blog.

Louchika (click pe denumire)

Louchika Tăut scrie despre oameni, călătorii și emoții. Dă preferință călătoriilor prin Moldova, dar oricum vizitează și alte țări europene.

Loredana Gamurari (click pe denumire)

Loredana își are blogul în engleză. Scrie despre călătorii prin Franța, Finlanda sau Azerbaidjan, însă și despre Moldova.

Alina Memet (click pe denumire)

 

Alina Memet și Dumitru Brinzan

Alina își are textele atât în română, cât și în engleză. Este fotografă și călătorește împreună cu Dumitru Brinzan.

Madrizen (click pe denumire)

„De ce „zen” şi de ce „de Madrid” sunt două întrebări firești la care pur şi simplu sunt obligat să răspund. Cu Madrid e mai simplu: chiar dacă am scris un text sau două la Chișinău, scriitorul din mine nu s-a născut decât la Madrid. Totul s-a început de la mesajele expediate prin email soției mele. Având în vedere că numărul lor creştea cu fiecare zi, iar subiectele despre care scriam au devenit din ce în ce mai diverse (de la relatări despre călătorii la digresiuni despre te miri ce!). Am început să le organizez sub forma unui jurnal pe care l-am întitulat „Zen de Madrid””, scrie Sorin Hadârcă pe blogul său.

Sorin mereu este undeva prin lume. Verificați-i Instagramul sau Swarmul și veți vedea ce trebuie de văzut.

Călătoriile lui Fluturaș (click pe denumire)

 

Acasă la Fluturaș

Nu am mai scris nimic pe blog din 2014, însă până atunci am reușit să văd mai multe lucruri și poate găsiți sfaturi interesante. Din 2014, experiențele din călătoriile reporterilor #diez le vedeți în categoria noastră: Călătorii.

***

Dacă mai știți travel bloggeri din Moldova, nu ezitați și trimiteți-ne linkurile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente