Autoarele a două bloguri moldovenești despre călătorii într-un top al bloggerilor europeni

collage
Foto: Viorica Ataman și Svetlana Matvievici, PC: Colaj #diez

A fost deschis sezonul estival. Prin urmare, fiecare dintre noi își dorește să călătorească cât mai mult și să afle informații utile despre destinațiile alese. În acest an, portalul portughez A Heart Of A vagabond a creat un top al bloggerilor europeni care vorbesc despre călătorii și promovează valorile țărilor de baștină, printre care se numără și blogurile a două moldovence.

Topul deplin cuprinde o listă de 83 de persoane care dețin un blog despre călătorii, iar Orheianca.eu și Travelblog.md au ajuns a reprezenta Republica Moldova în acest top.

Orheianca.eu este un blog ce promovează ideea de a descoperi Moldova. „Blogul este al doilea copil al meu”, spune Svetlana Matvievici, creatoarea acestuia. „L-am creat cu scopul de a promova oamenii pozitivi și locurile frumoase. E un blog de travel și lifestyle, care vrea să inspire oamenii să meargă și să descopere Moldova, să descopere lumea, să gândească pozitiv și să se bucure de viață”.

 

orheianca

Svetlana spună că blogul său are doar un an. „E o onoare pentru mine să fiu în acest top, fiind abia la început de cale, dar totodată mă face să fiu mai responsabilă și mă motivează să fac materiale mai bune”, povestește ea.

 

Svetlana Matvievici, PC: Cristian Șuțu
Svetlana Matvievici, PC: Cristian Șuțu

Travelblog.md aparține Vioricăi Ataman, de profesie marketing manager la o companie destul de mare din Moldova. „Travelblog.md este un blog personal de călătorii, unde scriu în mare parte impresii personale din diverse destinații pe care le vizitez. Sunt un consumator de servicii turistice, iar prin intermediul blogului scriu impresii despre anumite hoteluri, agenții turistice sau destinații. Lucrez ca manager pe marketing, am doi copii și călătoriile treptat devin un mod de viață”, povestește despre sine Viorica.

 

travel

Prin intermediul blogului său, Viorica încearcă să ofere cititorilor informații utile, dar și doza de motivație să lase totul și să viziteze lumea. „Topurile mereu implică o doză de subiectivism. Am fost invitată în mai multe proiecte organizate în Romania, iar acolo am făcut cunoștință cu alți bloggeri din Europa. Astfel, pas cu pas, crește vizibilitatea. Eu, la rândul meu, urmăresc ce fac alți bloggeri”, explică Viorica.

 

Viorica Ataman, PC: arhiva personală
Viorica Ataman, PC: arhiva personală

Urmărește Orheianca.eu și travelblog.md pentru a descoperi Moldova și pentru a te inspira pentru viitoarele tale călătorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente