Programul de granturi mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni și-a desemnat câștigătorii

cov_5

În contextul implementării Planului de acțiuni al proiectului „Ialoveni – Capitala Națională a Tineretului 2016”, în perioada martie-iunie 2016 se desfășoară Runda a XII–a a Programului de Granturi Mici al Fondului pentru Tineri Ialoveni.

Fondul pentru Tineri Ialoveni și-a început activitatea în anul 2010, în parteneriat cu Asociația Obștească „Eco-Răzeni”, Fundația Est-Europeană și Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.

Programul de granturi mici este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale de tineret din localităţile raionului Ialoveni şi are drept scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor în care locuiesc prin oferirea de suport financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.

La Festivitatea de înmânare a acordurilor de colaborare pentru implementarea proiectelor finaliste ale rundei a XII-a a participat viceministrul Tineretului şi Sportului, Pavel Ianeţ. „Pentru Ministerul Tineretului şi Sportului participarea tinerilor la dezvoltarea comunităților reprezintă a prioritate. De aceea, MTS va susţine permanent grupurile de inițiativă ale tinerilor, ONG-urile de tineret, dar și tinerii activi. Investind în tineri, de fapt, investim în viitor”, a menţionat viceministrul Pavel Ianeţ.

24 de proiecte au fost selectate pentru finanţare cu un buget total de 105 mii de lei. Proiectele vor fi implementate de grupurile de iniţiativă ale tinerilor în 15 localităţi din raionul Ialoveni pe parcursul a două luni (25 martie – 15 iunie 2016), cu scopul de a crea condiţii, oportunităţi de dezvoltare personală şi participare a tinerilor la viaţa comunităţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente