Rezina: 14 elevi s-au intoxicat după ce un coleg a spart un flacon cu insecticid

spital_judetean_sectia_ati02_9ccb4da5da
Foto: PC: ziuaconstanta.ro

14 elevi dintr-o instituţie de învăţământ din raionul Rezina au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu insecticide. Potrivit Ministerului Sănătăţii, copiii s-ar fi intoxicat după ce un coleg a spart un flacon cu insecticid de tip B-58 în sala de festivităţi.

Cazul a avut loc joi, 3 martie, în localitatea Cuizăuca, raionul Rezina. Imediat au fost mobilizați specialiștii de la Institutul Mamei și Copilului, inclusiv cei din toxicologie, în vederea aprecierii conduitei tratamentului.

Totodată, o echipă AVIASAN a fost trimisă în raion, pentru a acorda suportul specialiștilor din cadrul Spitalului Raional din Rezina, dar și pentru a transporta copiii la Institutul Mamei și Copilului, spre evitarea apariției complicațiilor severe la pacienții de gravitate medie. Pe parcursul întregii nopți, copiii au fost transferați, în grupuri, conform adresărilor, la Institutul Mamei și Copilului.

Astfel că la ora 7.00, pe 4 martie, în cadrul Institutului Mamei și Copilului, au fost internați, în total, 14 copii. Starea copiilor este de gravitate medie stabilă, fiindu-le acordată asistență medicală în volum deplin.

Actualmente, în Spitalul Raional Rezina nu a rămas internat niciun copil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente