În urma incidentului care s-a produs astăzi, 23 februarie, în liceul teoretic din Costești, raionul Ialoveni, 35 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani au fost internați la Institutul Mamei și Copilului, în Secția Primire Urgențe, după ce au fost intoxicați cu un gaz de proveniență necunoscută.

Totodată, câțiva dintre aceștia au fost transferați în Secția Terapie Intensivă din motiv că Secția de Internare s-a dovedit a fi suprasolicitată.

Copiii au acuzat dureri în gât, amețeli și greață, simptome caracteristice intoxicațiilor. Cu toate acestea, medicii au dat asigurări că starea pacienților este stabilă, aceștia urmând să fie monitorizați în continuare.

La fața locului s-a deplasat și ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, pentru a se asigura că toți pacienții vor primi asistență medicală corespunzătoare. Totodată, ministrul le-a mulțumit medicilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă în gestionarea unei astfel de situații excepționale.

Potrivit ProTV Chișinău, elevii s-au intoxicat cu gaze lacrimogene dupa ce un copil s-a jucat cu un sprey cu gaz lacrimogen. Liceul din Costești va rămâne închis timp de două zile pentru aerisirea completă a clădirii.