Incident la școala din Costești: 36 de elevi au ajuns la spital, intoxicați cu gaz neidentificat

spital_judetean_sectia_ati02_9ccb4da5da
Foto: PC: ziuaconstanta.ro

La ora 9.52, Serviciul 901 a fost informat de către Serviciul 903, precum că în cadrul Centrului mamei și copilului din Chișinău sunt internați 22 de minori, intoxicați cu gaz neidentificat. Din primele informații, se cunoștea că incidentul a avut loc în cadrul unei instituții de învățământ din localitatea Costești, raionul Ialoveni.

În teren au mers specialiștii din cadrul Secției Situații Excepționale Ialoveni, fiind ulterior îndreptată în teren și o echipă specializată de chimiști CBRN din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 1 din Chișinău.

Între timp, în spital sunt internați 36 de copii, care acuză dureri de gât, burtă, amețeală și greață, medicii afirmând că starea acestora este grav-medie, dar stabilă. Urmează ca echipele de specialiști să preia probe de la fața locului pentru a stabili natura gazului, care a produs intoxicarea, dar și circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Potrivit ProTV Chișinău, elevii s-au intoxicat cu gaze lacrimogene după ce un copil s-a jucat cu un sprey cu gaz lacrimogen. Liceul din Costești va rămâne închis timp de două zile pentru aerisirea completă a clădirii.

Potrivit primarului din localitate, au fost verificate toate țevile din instituție și niciuna nu este defectată. Astfel, acesta spune că unul dintre copii s-ar fi jucat in timpul pauzei cu un spray cu gaze lacrimogene, iar mai târziu copiii au început să acuze dureri în burtă, vomă, stare de greață.

Școala a fost evacuată, iar zona a fost încercuită. La fața locului se află pompierii și poliția care urmează să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat.

 

Photo Credit: ProTV Chișinău
Photo Credit: ProTV Chișinău
Photo Credit: ProTV Chișinău
Photo Credit: ProTV Chișinău
Photo Credit: ProTV Chișinău
Photo Credit: ProTV Chișinău
Photo Credit: ProTV Chișinău
Photo Credit: ProTV Chișinău
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente