Medicii rezidenți își vor primi salariile pe care nu le-au primit încă din luna septembrie 2015

dsc_0214

Marţi, 23 februarie, Ministerul Sănătății a organizat o ședință de lucru cu toți responsabilii implicați în angajarea și salarizarea medicilor rezidenți. În timpul discuțiilor s-a constat că zeci de rezidenți de la mai multe instituții medico-sanitare publice nu și-au ridicat salariile încă din luna septembrie 2015.

În cadrul ședinței au participat reprezentanții Comisiei Parlamentare, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, directori de spitale, dar și reprezentanții rezidenților care nu și-au primit salariile.

Mai multe lacune au fost scoase la iveală. O parte dintre rezidenți nu au fost angajați cu contract de muncă, o altă parte nu s-a prezentat la serviciu pentru că activa în sectorul privat.

„Potrivit Codului Muncii, orice muncă realizată trebuie să fie remunerată, indiferent dacă au fost sau nu încheiate contracte de angajare. Nu ne putem permite să purtăm zeci de medici rezidenți prin instanțe de judecată. Ar fi o pată pe sistem, pentru că actorii responsabili nu au avut capacități manageriale pentru a gestiona acest proces”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

În context, ministrul Sănătății a solicitat CNAM să revizuiască bugetele ce urmează a fi alocate în acest sens.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente