Activități și evenimente pentru cei care sunt singuri de Ziua Îndrăgostiților

Photographed by Steven Meiers
Foto: Photo Credit: pinterest.com

Eşti singur de Ziua Îndrăgostiților? Perfect! Acesta este momentul ideal de a-ţi face o bucurie, de a acorda toată atenția persoanei tale și de a petrece o zi relaxantă. Sărbătorește ziua iubirii oricum, pentru că nimeni nu te iubeşte mai mult decât te iubeşti tu!

Chiar dacă este numită oficial Ziua Îndrăgostiților, 14 februarie poate fi petrecut și altfel decât în doi. Pentru aceasta, #diez a selectat o serie de activități care-ți vor face ziua mai frumoasă.

Expoziția „Da Vinci – Invenții” la Muzeul Național de Istorie din Chișinău

 

Photo Credit: #diez.md

Expoziția „Da Vinci – Invenții” reunește circa 50 de modele de maşinării, proiectate acum 500 de ani de cea mai importantă figură culturală a Renaşterii, care sunt grupate în următoarele categorii: mașini de război, maşini hidraulice, maşini de zbor, mașini pentru construcții şi maşini pentru manufacturare. Modelele, unele funcționale, sunt realizate în lemn şi respectă fidel schițele şi proiectele lui Leonardo da Vinci, care nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului. Mai multe detalii citește într-un reportaj #diez realizat în prima zi a expoziției.

Recital de poezie Grigore Vieru, omul duminicii

 

Photo Credit: allevents.in

Cu ocazia zilei de naștere a Poetului Național, Grigore Vieru, la biblioteca „Ovidius” va avea loc recitalul de poezie: „Grigore Vieru, omul duminicii”, activitate moderată de jurnalista radio și poeta Zina Izbaș, în cadrul Clubului „Tinere talente”. Sunt invitați toți îndrăgostiții de lirica viereană să recite, să asculte, să-și amintească fermecătoarele versuri și de Omul duminicii, cel care a fost Grigore Vieru. Evenimentul își va avea începutul la ora 13.00.

O carte interesantă

 

Photo Credit: okchicas.com

Cărțile sunt elementele cheie care pot contribui la crearea unei dispoziții bune, astfel, poți alege ceva interesant care să te țină ocupat mult timp, însă cu un real folos. Poți alege una dintre cele 15 cărți pentru dezvoltarea personală, recomandate de Maria Pilchin, profesor universitar, una dintre cele 40 de cărți pe care să le citești în noul an sau una din topul celor mai vândute cărți în 2015.

Dacă ai ales cartea pe care să o citești, #diez îți propune 20 de site-uri de unde poți descărca gratuit și legal cărți sau 15 site-uri unde puteți găsi și descărca cărți în limba română.

Un film de Oscar

 

Photo Credit: amazonaws.com

Pentru că peste două săptămâni au loc decernările premiilor Oscar 2016, îți recomandăm să vezi unul dintre cele 20 de filme nominalizate în cadrul ediției din acest an. Pentru varietate, poți viziona unul din cele 15 filme care deja a fost premiate cu Oscar, începând din anul 2000.

O cină cu prietenii

 

Photo Credit: media.buzzle.com

Până la urmă, iubirea nu este doar cea dintre o fată și un băiat. Sărbătorește Ziua Dragostei, ieșind cu cea mai bună prietenă în oraș. Pentru aceasta, poți alege unul dintre cele mai bune localuri din Chișinău unde să iei cina. O altă opțiune ar fi să-i aduni pe toți pritenenii tăi single și să mergeți la karaoke. Nu aveți nevoie de iubiți sau iubite ca să vă simțiți bine în gașcă.  Iată câteva localuri unde vă puteți descoperi talentul, cântând karaoke.

 Hearts against Humanity

 

Photo Credit: Facebook/Smokehouse

Dacă vrei să evadezi din tam-tamul de Ziua Îndrăgostiților, Smokehouse (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 128) este locul potrivit. Mâncarea bună, berea și jocurile de masă te vor face să uiți de romantism. Evenimentul începe de la ora 18.00, iar cu 30 de lei, vei putea încerca toate jocurile. Deci, Cupidon, hai să ne distrăm cu adevărat!

НƎ|ЛЮБОVЬ PARTY

 

Photo Credit: allevents.in

Începând cu ora 21.00, la Teatrul „Spălătorie” (str. Eminescu 72) se organizează o serată dansantă pentru cei și cele cărora le stă fix în cot de ziua îndrăgostiților și a îndrăgostitelor, fiindcă dragostea, mai ales dragostea față de aproapele se măsoară nu în zile, ci în endorfine. O seară perfectă pentru cei și cele care sunt în relație, în afara relației sau, pur și simplu, sunt! Indiferent de sex, vârstă, orientare sexuală, etnie, rasă, statut social, limbă vorbită și toate celelalte.

Intrarea: 20 MDL
Ieșirea: plină de Dragoste față de aproapele tău și patul care te va aștepta acasă!

PULSOVCĂ

 

Photo Credit: allevents.in

Anul acesta, de 14 februarie va fi o seară pulsantă! Dacă te-ai săturat de rozul stereotipic care umple reţelele de socializare de Ziua Îndrăgostiților, poți merge la Galeria Buncher (blocul 3; Facultatea Arte Plastice, str. 31 August 1989, Nr. 137). Acolo vei găsi petrecere, muzică, кисель, kiss cabin, chocolate banana pops, twister şi multă lume bună. Evenimentul va începe la 19.00, iar intrarea costă 30 de lei.

Concertul trupei „Gândul Mâței”

 

Photo Credit: Captură foto Gândul Mâței
Photo Credit: Captură foto Gândul Mâței

Începând cu ora 19:00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, trupa „Gândul Mâței” va susține concertul „Gândul dragostei”. Acolo, veți fi inzestrați cu muzică bună și dispoziție maximă, care vă vor reface forțele și vă vor încărca cu mult pozitiv pentru toată iarna. În cadrul evenimentului, veți audia melodii atât în limba română, cât și în rusă. Pe toți cei prezenți îi așteaptă cele mai renumite și îndrăgite hituri, dar și surprize plăcute. Mai multe detalii poți afla aici.

Chiar dacă nu ai un partener de Ziua Îndrăgostiților, amintește-ți că poți sărbători dragostea cu tine însuți. E mai bine să fii singur decât într-o relație nefericită, așa că, bucură-te de independența ta până găsești acea persoană potrivită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente