20 de site-uri de unde poți descărca gratuit și legal cărți

tumblr_m3xxfoMrRq1r2a2jmo1_500
Foto: PC: tumblr.com

Puțini dintre noi ies din casă cu o carte în geantă, deși le place să citească. Tot mai mulți dintre noi aleg să citească de pe tabletă, pentru că e mai comod și poți păstra câteva sute de cărți odată. Dar de unde să le descarci, dacă nu vrei să le cumperi?

Metropotam.ro le vine în ajutor cititorilor înrăiți cu câteva site-uri de unde pot descărca gratuit și legal cele mai bune cărți scrise din domenii diferite:

Open Culture – Cei de la openculture.com au tot timpul astfel de articole în care ți se oferă gratuit fie cărți, fie filme bune, fie audiobook-uri. Așadar, fii cu ochii pe ei pentru că nu ai ce pierde.

Bestseller.md –  Deși e o librărie care vinde cărți, are o secțiune pentru cărți online gratis. Pot fi găsite peste 800 de e-book-uri în formatele Mobi (Kindle) și ePub atât în română, cât și în engleză, rusă, franceză, italiană, germană sau spaniolă.

Questia – Site-ul îți oferă posibilitatea să descarci atât cărți clasice, cât și ediții rare pe care nu le mai găsești nicăieri. Cu o colecție impresionantă de peste 5000 de cărți, chiar ai de unde alege.

The Literature Network –  Dacă îți plac poemele și poveștile scurte, pe site-ul online-literature.com vei găsi cam tot ce ți-ai dori. Try it!

Project Gutenberg – Site-ul este destul de faimos printre cititorii înrăiți de cărți și are peste 27.000 de cărți pentru tine de descărcat.

Page by Page Books – Vei găsi cam tot ce-ți trece prin cap pe site-ul pagebypagebooks.com, chiar și discursuri ținute de președinți celebri.

Classic Book Library – Vei găsi cărți istorice, Sci-fi, romane de dragoste și nu numai.

Read Print – Mottoul site-ului spune așa: Where books and people met și se laudă cu o colecție impresionantă de cărți gratuite pentru tine.

Planet e-book – Vei găsi cărți clasice și nu numai, toate fiind gratuite și legale. Merită vizitată această librărie online.

Bibliomania – Vei găsi atât cărți clasice cât și cărți pentru studiu. Se laudă cu o biblioteca ce conține peste 2000 de texte clasice.

Online Library of Literature – Vei găsi cărți clasice scrise de autori cunoscuți precum surorile Bronte și Mark Twain.

Book Boon – Nu ai nevoie de cont la ei pentru că e super simplu să descarci cărțile de aici. Cauți cartea dorită și o dai jos în doar 10 secunde. Aici vei găsi cărți ce te vor ajuta în carieră.

Feed Books – Nu au foarte multe cărți pentru că pe majoritatea cer și bani, însă au și o secțiune de unde poți da jos gratuit. Unele cărți sunt chiar bune. Merită o vizită virtuală.

Alte site-uri de unde poți descărca cărți gratuit:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente